Relaxfauteuil

Relaxfauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRelaxfauteuil

Na een stressvolle dag in een relaxfauteuil ploffen – dit is voor de meesten van ons het toppunt van ontspanning. We gebruiken de relaxfauteuil vaak als TV-stoel en vallen daar vaak voor een film of programma in slaap. Er zijn echter vele niet minder ontspannende manieren om de relaxfauteuil te gebruiken!

Het vermogen en het uiterlijk van de perfecte relaxfauteuil

De criteria waaraan moet worden voldaan voor de relaxfauteuil van uw dromen hangt natuurlijk af van uw eigen smaak en behoeften. De klassiekers onder deze meubels hebben meestal twee stukken en zijn gemaakt van een zitplaats voor het lichaam en een voetenbank zodat er voor een gezond zit- en ligcomfort gezorgd kan worden. Sommigen zijn volmaakt gelukkig over het gebruik van de stoel als comfortabele TV-stoel en zien de optionele aanpassing van de rugleuning, beensteunen en de hoofdsteun met de afstandsbediening als het toppunt van comfort. Anderen hebben hogere verwachtingen van hun oase van rust en willen een massage stoel waardoor ze na de stress van het dagelijks leven verwent kunnen worden. Het is daarom maar goed dat er bijna niets onmogelijk is als het om relaxfauteuils gaat!

Dan blijft alleen nog de vraag over het uiterlijk van de relaxfauteuil over. Zo gevarieerd als de functies van deze relaxfauteuil zijn ook de ontwerpen waarin de stoel beschikbaar is. Er zijn prachtige relaxfauteuils van metaal en stoffen bekleding, alsmede exemplaren met houten onderstellen en leren hoezen. Het feit is dat een relaxfauteuil meestal uitnodigend is een highlight is in de kamer waar de stoel staat. Het is daarom zeer belangrijk de relaxfauteuil met de rest van het interieur in de kamer te integreren.

Waar wordt de relaxfauteuil het beste geplaatst?Relax-sessel

De klassieke plek voor de relaxfauteuil is natuurlijk de woonkamer. De relaxfauteuil wordt meestal als een TV-stoel gebruikt en dus voor het TV-meubel geplaatst, maar de relaxfauteuil kan ook heel goed worden geïntegreerd in een zithoek. Dan kunt u fijne avonden met uw dierbaren doorbrengen, waar u lekker kunt kletsen en tegelijkertijd kunt ontspannen. Naast de woonkamer zijn er ook nog meer kamers waar de relaxfauteuil goed geplaatst kan worden. De vaak verwaarloosde slaapkamer, waar u eigenlijk alleen maar overnacht, kan door een relaxfauteuil tot uw eigen lees plek omgetoverd worden waar u uren lang kunt lezen en makkelijk het bed in kunt glijden als de vermoeidheid overwint .

De relaxfauteuil is echter zeker geen meubelstuk dat alleen in de avond gebruikt kan worden. Stijlvol in het kantoor geplaatst is de relaxfauteuil niet alleen een echte blikvanger maar ook overdag de ideale plek voor een korte powernap tussendoor.

Design klassieker – de Eames Lounge Chair

De Eames Lounge Chair is ontworpen door Charles en Ray Eames als een elegantere versie van de oude Engelse club stoel in 1956. Bij het ontwerpen van deze relaxfauteuil zijn criteria zoals een uitgestrekte omvang, maximaal comfort en uitzonderlijke kwaliteit in acht genomen. De Eames Lounge Chair is een ware eye-catcher en statement-meubel , maar zeker niet alleen in de klassieke versie met chroom onderstel, bodem van donkerbruin palissander en zwart leer.