Retro bank

Retro bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRetro bank

Klaar met je huidige inrichting en heb je zin om je interieur helemaal een nieuwe uitstraling te geven? Dan is een retro bank misschien wel wat voor jou. Met een retro bank kun je oude en nieuwe woonaccessoires met elkaar combineren, waardoor er meer diepte in de woonkamer ontstaat. Met een retro bank zit je eigenlijk altijd goed.

Retro betekent in feite dat ontwerpers zich bij het verzinnen van nieuwe ontwerpen en designs baseren op trends van vroeger. Een retro bank hoeft dus helemaal niet ouderwets te zijn, maar kan wel sporen vertonen van een vintage design. Denk jij dat je klaar bent voor een retro bank in huis? Je leest er hier meer over.

Combinatie van oud en nieuw

Met een retro bank haal je eigenlijk een combinatie van oud en nieuw in huis. Dat betekent dat ook de rest van je inrichting kan bestaan uit nieuwe of tweedehandsspullen. De zoektocht naar gave vintage kan erg spannend zijn. Soms ben je al heel lang op zoek naar de perfecte retro bank en vind je hem pas in de laatste winkel waar je kijkt. Ondanks het model hoeft een retro bank dus niet per se eerder gebruikt te zijn. Ook moderne ontwerpers kiezen regelmatig voor de retro bank.

Haal het meest uit je retro bank

Weet je nog niet zeker hoe je het meeste kan halen uit je retro bank? Dan is het tijd voor wat inspiratietips. Na het lezen van dit lijstje weet je of jij toe bent aan een retro bank:

  1. Zoek je woonaccessoires niet alleen op stijl, maar ook op vormgeving bij elkaar. Let bijvoorbeeld op het onderstel van de bank. Is dit zwaar en een beetje barok-achtig? Dan staan zwarte kandelaars en fotolijstjes met versieringen er het mooist bij.
  2. Combineer niet alleen vorm, maar ook verschillende materialen met elkaar. Door zacht en stevig, oud en nieuw met elkaar af te wisselen ontstaat er een echte retro uitstraling. Het is helemaal niet erg als dat ene kussen een beetje versleten is, dat maakt hem waarschijnlijk juist extra fijn!
  3. Is de bank niet voor in de woonkamer, maar de slaapkamer? Ook dan kan een retro bank erg mooi zijn. Wil je de ruimte optimaal benutten, zodat je ook nog gasten kunt ontvangen? Dan is een retro slaapbank de perfecte oplossing. Op die manier heb je stijl en comfort in één!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.