Retro bijzettafel

Retro bijzettafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRetro bijzettafel

Let’s go back to the sixties! Retro is helemaal hip. Met een retro bijzettafel krijgt jouw inrichting dan ook een coole look. Hoewel je meubeltje lijkt op een tafel van vroeger; ga jij met de tijd mee, want retro is nu dé trend en dus gewoon modern.

Wil jij jouw interieur een leuke stijl geven? Fleur het dan op met wat retro of vintage tafels, stoelen, kasten en andere meubeltjes! Alleen al met een retro bijzettafel in je interieur, die je ook goed kunt gebruiken als salontafeltje, krijgt jouw woonkamer een hele moderne én hippe sfeer. Daar heb je geen design-meubels voor nodig!

Sixties-stijl

Waan jezelf in de jaren zestig met een retro bijzettafel. De jaren zestig staan in de geschiedenis als een rebelse tijd, maar er was ook veel liefde! Flower power, hippies en vrijheid. Met die happy en relaxte feelings mag jouw huisje wel opgevrolijkt worden!

Retro bijzettafels zijn vaak wit of houtkleurig, maar de kleur zwart kom je ook veel tegen. De meeste retro tafels zijn lagere salontafels, met een ronde, driehoekige vorm. Of het zijn van die salontafels, die breed zijn en waarbij het tafelblad rond loopt, waardoor er een opening is. Handig voor boeken, afstandsbedieningen en onderzetters!

Andere retro bijzettafels zijn hoog: ze werden gebruikt als bijzettafel voor bijvoorbeeld een platenspeler, telefoon, lamp, radio of andere voorwerpen. Die hogere retro bijzettafels hebben meestal ook zo’n leuke opening voor boeken of tijdschriften. Ideaal voor naast je bank!

Styling-ideeën voor een retro bijzettafel

Retro bijzettafels zijn super eenvoudig te stylen voor een hip en modern interieur.

  • Heb je een beetje een Scandinavische stijl in je woonkamer? Ga dan voor zo’n retro bijzettafel met een rond afgesneden, driehoekig tafelblad. Combineer twee of drie van die tafeltjes voor een speels en knus effect.
  • Heb je een vrij modern interieur? Kies dan een retro bijzettafel of salontafel met een soort dienblad als tafelblad.
  • Bij een brocante stijl past zo’n retro bijzettafel met ‘opening’ in het tafelblad helemaal top.
  • Voor een urban jungle-tintje in je huiskamer, neem je een hoge retro bijzettafel in houtkleur. Zet hier een groene kamerplant op of kies voor meerdere cactussen.
  • Geef je slaapkamer een restylebeurtje en vervang jouw saaie, doorsnee nachtkastje met een retro bijzettafel! Lees je veel? Kies dan voor zo’n handig tafeltje met ‘vakje’ voor aan je bedrand.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.