Retro fauteuil

Retro fauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRetro fauteuil

Snuffel jij ook zo graag over rommelmarkten of door tweedehandswinkels op zoek naar leuke vintage items? Grote kans dat je de zolder van je oma ook al een keer helemaal hebt uitgeplozen op zoek naar een echte retro fauteuil. Er zijn tenslotte nog genoeg onontdekte pareltjes.

Ook wanneer je niet van het snuffelen bent, kun je nog wel een echte retro fan zijn. Voor jou zijn er dan ook de zogeheten nieuwe retro fauteuils. Dit zijn compleet nieuwe stoelen, maar met een design van vroeger. Ben jij ook benieuwd naar zo’n retro fauteuil? Ontdek er hier meer over.

Een fauteuil in retro stijl

Retro stoelen, kasten, banken, tafels en andere woonaccessoires. Overal waar je kijkt, zijn nieuwe producten geïnspireerd op oude ideeën en producten. Waarom zou je afstand doen van een goed idee of een mooi ontwerp? Door het zo nu en dan te vernieuwen, gaat het weer jaren mee. En zo ook de retro fauteuil. Verwar de term retro dus niet met vintage. In geval van vintage is het product daadwerkelijk gebruikt, in geval van retro is het geïnspireerd op, of een terugverwijzing naar, een bepaald product of tijdperk.

Een retro fauteuil heeft een aantal specifieke kenmerken. Vaak is het zo dat wanneer je er een ziet, je het wel weet. Bij de meeste retro fauteuils bestaat het onderstel uit vier houten pootjes die allemaal net een stukje staan gekanteld voor extra stabiliteit. De stoel zelf bestaat vaak óf uit één kuip met een los kussen erin, of uit een losse zitting, rugleuningen en veelal dichte armleuningen. Zowel stof als leer wordt graag gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan velours: een erg populair stofje.

Back in time met de retro fauteuil

De retro jaren 50-stijl is helemaal terug op het gebied van interieur. Daar past een retro fauteuil dus ook erg mooi tussen. Doe jezelf tegoed aan wat tips hoe je jouw kamer kan omtoveren in retro jaren 50-stijl met een vleugje nieuw en modern:

  • Teakhouten meubelen: simpel van ontwerp, maar geven door hun houten kleur een warme uitstraling. Meet voordat je meubels gaat kopen wel even de ruimte op in cm.
  • Zet veel planten neer: de retro stijl houdt van groene planten en deze geven ook een mooi kleurtje in je interieur. Geen groene vingers? Cactussen en vetplantjes worden ook goedgekeurd.
  • Industriële lampen en gloeilampen: geven ondanks hun abstracte vormen een warme sfeer.
  • Behang met patroon: Simpele meubels in combinatie met een terugkomend patroon op de muur is erg geliefd binnen deze stijl. Denk aan paisley, bloemenmotief of een ander herhalend motief.

Van wit tot grijs en van rood tot groen, allerlei verschillende kleuren zijn mogelijk binnen een retro woonstijl en dus ook voor een retro fauteuil. Vraag anders je moeder of oma eens na hoe het er in de jaren 50 bij hun thuis uitzag.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.