Retro salontafel

Retro salontafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRetro salontafel

Stel: Je bent op zoek naar de perfecte salontafel voor in je huis, maar je houdt niet echt van moderne meubels. Herken je jezelf hierin? Zo ja, dan is een retro salontafel echt iets voor jou! 

De salontafel is verkrijgbaar in allerlei retro designs. Mocht je dus meer retro meubels hebben, dan past een retro salontafel er prima tussen. Maar een retro salontafel kan ook perfect staan in een modern ingericht huis, zeker als je gaat voor een model uit de jaren '60.

Een stukje retro in huis

De retro salontafel is in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zowel vintage als nieuw gemaakt. Bij een vintage retro salontafel heb je het voordeel dat je een echt stukje geschiedenis in huis haalt. Wél zijn vintage meubels vaak al in andere huizen gebruikt. Hierdoor kunnen ze wat minder robuust en niet helemaal betrouwbaar meer zijn.

Moderne retro salontafel

Als je juist gaat voor een nieuw gemaakte retro salontafel, dan krijg je een spiksplinternieuw meubel thuis. Je hebt dan dus een retro salontafel waar je op kunt vertrouwen en waarvan je zeker kunt zijn dat hij nog jarenlang mee zal gaan. Wél kan een nieuw gemaakt meubel er iets te ‘nieuw’ uitzien, maar daar is van alles aan te doen. Daarover later meer.

Jouw retro salontafel in alle kleuren

Er zijn retro salontafels verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, bijvoorbeeld in het wit of in het bruin. Er is dus altijd wel een retro salontafel te vinden die prima gecombineerd kan worden met de andere meubels in je woonkamer. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende groottes en zit er vaak een extra vak of plank onder het tafelblad. Ideaal om dingen in op te bergen die je vaak nodig hebt, maar die je graag uit het gezicht van je bezoek wilt houden, zoals afstandsbedieningen.

Waar gaat jouw retro salontafel staan?

Een retro salontafel is het beste op z’n plek in je woonkamer bij de televisie. Maar natuurlijk kun je de salontafel ook kwijt in een andere ruimte in je huis, zoals in een slaapkamer. Zoals we al zeiden, kun je hem gebruiken om je afstandsbedieningen of je tv-gids op te leggen. Ook kan de retro salontafel ook worden gebruikt om snacks en drinken op te zetten als er mensen op bezoek komen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wees niet bang om te experimenteren!

DIY tip: Laat je salontafel ouder lijken!

Bij een nieuw gekochte retro salontafel kan het leuk zijn om de tafel er wat ouder en meer verweerd uit te laten zien. Dit staat vooral goed bij een houten salontafel. Volg de volgende tips op voor een perfecte verweerde look:

  • Ontvet de salontafel en schuur hem goed op.
  • Breng twee donkere kleuren verf in een soort legerpatroon aan op de salontafel.
  • Wacht tot de verflaag droog is en breng vervolgens kaarsvet aan op de plaatsen op de salontafel, waar je slijtplekken wilt maken. Gebruik hiervoor een kaars van goede kwaliteit.
  • Breng daarna een laag lichtere verf aan. Hier kun je bijvoorbeeld krijtverf voor gebruiken.
  • Zodra de bovenste verflaag droog is, schuur je de salontafel op de plekken waar je kaarsvet op had aangebracht. Door het kaarsvet pakt de bovenste laag verf niet goed, waardoor je heel makkelijk en beheerst slijtplekken kunt maken. Schuur wél altijd met de nerf van het hout mee voor het mooiste effect!

Nu je je eigen retro salontafel hebt gemaakt, of liever op zoek gaat naar een kant-en-klare retro salontafel, kun je uiteindelijk genieten van de retro salontafel in jouw interieur!

Online magazine
Wil je meer inspiratie opdoen? In het Westwing online magazine vind de nieuwe interieurtrends, styling tips en interviews!

Sta je nu op het punt een retro salontafel aan te schaffen? Bezoek Westwing. Bij Nederlands eerste, exclusieve  Home & Living webshop vind je een grote variatie aan salontafels.

Elke dag vind je nieuwe aanbiedingen van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!