Retro stoelen

Retro stoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRetro stoelen

Er is geen huis te vinden zonder stoelen. Aan de eettafel, om gezellig met het hele gezin aan te ontbijten en 's avonds met gasten heerlijk te dineren, of in de huiskamer om knus in het weekend een boek te lezen. 

Natuurlijk kun je een hot nieuw model aanschaffen, maar misschien is het wel veel leuker om ook eens te kijken naar retro stoelen met een verleden. Retro stoelen waar meteen de ogen naar toegetrokken worden door hun unieke vorm en typisch design. 

Vintage en retro, net even anders

Ben je voor een make-over op zoek naar een vintage luie fauteuil, die ook echt in de jaren 60 gemaakt is? Of juist naar een retro eetkamerstoel, die er alleen maar uitziet alsof hij uit de jaren 80 komt? Een stoel met karakter is precies wat jij nodig hebt voor je nieuwe huis. Beide stoelen hebben hun eigen schoonheid en geven hun eigen uitstraling aan je inrichting. Het woord vintage wordt vaak gebruikt voor meubels die in het verleden gemaakt zijn, terwijl dit soms ook voor retro geldt. Retro staat juist bekend als meubels die recent met liefde zijn gemaakt, maar gebaseerd op de trends van het verleden.

Retro stoelen: voor iedereen wat wils!

  • Fauteuil
  • Eetkamerstoel
  • Bureaustoel
  • Kinderstoel
  • Tuinstoel

Door de jaren heen zijn allerlei stijlen de revue gepasseerd en het is bijna zeker dat die kleurige hippe retro stoel, of juist die schattige houten vintage stoel, precies passend bij jouw levensstijl, daar tussen zitten. Er is dan ook niet veel leukers, dan op een rommel markt de retro stoelen waar je onbewust naar op zoek was aan te treffen.

Retro stoelen in de praktijk

Wanneer je veel tijd doorbrengt, genietend van je favoriete stoel, wil je natuurlijk niet dat je alweer binnen korte tijd afscheid van je nieuwe liefde moet nemen. Bij houten meubels is vaak goed te zien in wat voor staat ze zijn, maar pas goed op wanneer je een kunststof of metalen fauteuil in je bezit krijgt! Vooral bij vintage kan de slijtage er al in geslopen zijn. Het laatste wat je wil, zijn fauteuils die perfect staan in je lounge, maar waar je al na een week weer afscheid van moet nemen! Nieuwe retro stoelen zijn natuurlijk pas gemaakt dus daar speelt dit niet zo’n rol.

Retro stoelen? Zeker niet oubollig!

Misschien denk je bij retro stoelen wel alleen maar aan de oude schommelstoel zoals die bij je grootouders vroeger stond. Niets is minder waar! Als we door alle vintage ontwerpen gaan, zien we veel retro stoelen terug die naadloze passen in de strakke lijnen van een stijlvolle modern design. Stoelen die zeker niet zouden misstaan op een hedendaagse vintage meubelexpositie in Parijs, ontworpen door kunstenaars over de hele wereld.

Retro stoelen in een uitlokkende combi

Retro meubelen zijn zo sprekend dat je de meest fantastische combinaties kan maken door te kiezen voor bijvoorbeeld kasten uit een heel andere stijl. Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match retro stoelen en kasten met bijvoorbeeld een moderne witte leren bank voor een uniek design. Laat iedereen versteld staan van de spraakmakende retro & vintage combi in je eigen stulpje.

Ontdek Westwing

Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels. Een interieur met een vleugje retro shop je online bij Westwing. Kies uit het aanbod retro stoelen, kasten, tafels of een retro behang. Selecteer je favoriete items en voeg ze toe aan je winkelmandje.

Vergeet ook niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.