Retro tafellamp

Retro tafellamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRetro tafellamp

De tijden van rode lippen, pastelkleuren en mantelpakjes spreken tot jou. Je baalt er dagelijks van dat je niet in de jaren ’50, ’60 of ‘70 bent geboren. Niet getreurd: tover jouw interieur om in een retro walhalla met accessoires waar Audrey Hepburn jaloers op zou zijn! Een retro tafellamp is bijvoorbeeld een kleine verandering met een grootse impact.

Decoratieve elementen zijn het hart van je inrichting. Door een simpele aanpassing verandert de sfeer in huis. Voeg een retro tafellamp toe aan het decor van je woonkamer en sta versteld van het verschil die tafellampen kunnen maken. Voor een retro interieur kun je het beste spelen met verschillende patronen in combinatie met neutrale kleuren als wit en zwart.

Een mengelmoes van oud en nieuw

Een bijzondere vormgeving en drukke patronen zijn kenmerkend voor de jaren ’60 en ’70. Je hebt vast je eigen voorstelling van retro behang. Zo heb je de welbekende grote bloemen in allerlei bruintinten en wij kunnen de overlappende blauwe en grijze cirkels zeker niet vergeten. Om de rust te bewaren, zet je een retro tafellamp in een neutrale kleur op het kastje voor de muur.

Verlichting speelt een grote rol bij een retro interieur. Kies voor tafellampen met zacht licht die de drukke print op de muur in toom kunnen houden. De kamer wordt een stuk gezelliger door te kiezen voor een spaarlamp met een geel omhulsel. Deze lichtbron met gloeidraad draagt bij aan het vintage gevoel. De retro tafellamp geeft op die manier sfeervol, warm licht.

Retro tafellamp: sfeervol en uniek

Het design van een retro tafellamp is herkenbaar aan de ronde kap. Ronde vormen waren populair in die periode. Heb je een hele strakke inrichting met veel rechte lijnen, dan is het een optie voor jou om een paar ronde voorwerpen aan te schaffen. Mix en match de retro tafellamp met klassieke voorwerpen of zet een metalen ananas naast de lichtbron. Welke andere types van de retro tafellamp zijn er verkrijgbaar?

  • De ronde tafellamp: Retro is dit pareltje zeker! De tafellampen van het merk Leitmotiv zijn geïnspireerd op de bolvormige lichtbronnen van de jaren ’60.
  • De bonte tafellamp: Ideaal voor een kinderkamer, maar ook in combinatie met Scandinavische invloeden. Dit doorgaans witte interieur kan wel een tikkeltje kleur van de metalen tafellamp gebruiken. Deze retro tafellamp lijkt wel van plastic en komt in alle denkbare uitvoeringen!
  • De vintage tafellamp retro: De grote driepoten zijn bekend in de interieurwereld, maar heb je de kleine varianten al gezien? De verlichting op drie poten is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.