Retro vloerlamp

Retro vloerlamp

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRetro vloerlamp

Met een retro vloerlamp breng je de jaren ‘70 terug in je interieur. De retro vloerlamp is een staande lamp met retrostijl. Samen met oranjekleurige sierkussens op een olijfgroene bank, voor een met drukke print behangen muur, waan jij jezelf helemaal in de jaren ‘70. Zet je muziek of platenspeler aan en swing middenin je retro woonkamer weg op jaren ‘70 muziek.

Die heerlijke retro sfeer kun je al in huis halen met een retro vloerlamp. Zet de retro lamp staand langs de bank of plaats hem als waar schouwstuk gewoon tegen een kale wand. Laat de retrosfeer elders in de kamer nog een keer terugkomen en je voelt je helemaal relaxt als je thuiskomt. Tips hoe je de sfeer van de staande lamp retro doortrekt naar de rest van je inrichting met eigentijds meubilair? Lees daarvoor verder.

Sfeer retro vloerlamp doortrekken

Voor een typisch jaren ’70 sfeer in je woning heb je geen complete inboedel uit de jaren ‘70 nodig. Met enkele meubels en accessoires, zoals een retro vloerlamp, creëer jij die look namelijk al.

Hoe kun je het aanpakken:

  • Plaats de retro vloerlamp op een prominente plek in de woonkamer. Stop hem niet weg achter de bank of in een hoek. Zorg dat de lamp met ouderwets design opvalt en de aandacht trekt.
  • Pas je andere verlichting, zoals wandlampen en hanglampen, aan op de retro look. Het hoeven niet allemaal retro lampen te zijn, maar je kunt door te kiezen voor lampen van hetzelfde materiaal al zorgen voor eenheid.
  • Wees niet bang om te kiezen voor kleur en combineer verschillende opvallende kleuren gerust met elkaar! Paars en groen? Ja, gewoon doen. Geel en rood? Ook doen! Combineer de kleuren met veel wit.
  • Zorg ervoor dat je ergens een drukke print laat terugkomen: in het behang, de retro vloerlamp, een tapijt, de bank of de sierkussens óp de bank.
  • Ga voor een retrolook salontafel, van hout, kunststof of glas. In combinatie met de overige tips krijgt een tafel al snel een retrolook.

Maak je eigen vloerlamp retro

Kun je geen goede retro vloerlamp vinden? Dan maak je gewoon zelf een retro lamp die je staand in de kamer zet. Kies een stalen onderkant met een aparte vorm: hoekig of rond. Hier maak je een opvallende, grote lampenkap aan vast. Kies groen, oranje, chroomkleur of een drukke print. Hoe opvallender de combi, hoe meer retro de vloerlamp wordt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.