Rieten manden

Rieten manden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRieten manden

Mocht je gek zijn op rieten spullen en nog wat extra opbergruimte nodig hebben in je huis, dan zijn rieten manden misschien wel wat voor jou. Rieten manden kunnen je helpen om je huis beter opgeruimd te krijgen, terwijl ze je huis ook een knusse en rustige uitstraling kunnen geven. 

Met rieten manden kun je in jouw inrichting niet alleen een cosy sfeertje neerzetten, je kunt er ook een beachy look of etnische vibe mee aan je huis geven. Gevlochten manden combineren geweldig met kussens in allerlei kleur en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wist je dit al over rieten manden?

Rieten manden worden gemaakt van de rotanpalm (rieten palm), die vooral in tropische landen voorkomt. De geoogste rietstengels worden optimaal gebruikt: de kern wordt in verschillende diktes gesneden en vervolgens gebruikt als (pit)riet.

Daar worden de rieten stoelen dus hoofdzakelijk van gevlochten. De hardere buitenkanten van de stengels worden ook versneden en vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld stoelzittingen van te maken.

Rieten interieur

Rieten manden staan goed in elk interieur, of het nou een modern of klassiek interieur is. Ze staan leuk bij andere rieten meubels en accessoires, maar ook in een modern interieur komen de rieten manden mooi tot hun recht. Dat maakt ze nou net zo leuk!

De rieten manden zijn over het algemeen bruin van kleur. De natuurlijke kleur van het riet is dus behouden, en ze zijn niet overgeverfd. Met rieten manden maak je je huis knusser, terwijl ze ook nuttig gebruikt kunnen worden om dingen in op te ruimen. Geweldig, toch?

Variatie in rieten manden

Rieten manden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten: Klein, groot, rond, vierkant, met of zonder deksel, of als ‘Roodkapje’-mand met een hengsel eraan. De gevlochten manden zijn zo praktisch omdat:

  • Je rieten manden dus prima kunt gebruiken om spullen in op te ruimen, zoals bijvoorbeeld het speelgoed van je kinderen. Zo creëer je rust in huis. En het ziet er nog leuk uit ook!
  • Rieten manden lekker stevig zijn. Daardoor kun je er ook zware dingen in kwijt. Ze kunnen prima tegen een stootje en gaan jarenlang mee;
  • Ook zijn ze makkelijk schoon te houden: je hoeft ze alleen af en toe af te stoffen;
  • En als je een rieten mand met een deksel hebt, blijven de spullen die in de rieten mand zitten, schoon en stofvrij. Zo wordt het dus nóg makkelijker om je huis op te ruimen en stofvrij te houden!;
  • Als je er een dienblad opzet kun je rieten manden ook gebruiken als bijzettafeltje. Dit is heel leuk met een ronde rieten mand vanwege de vorm.

Veelzijdigheid

Rieten manden kun je overal in huis neerzetten, zoals bijvoorbeeld in de woonkamer, de slaapkamer of de kinderkamer. Ze kunnen ook worden gebruikt als wasmanden. Er zijn teveel mogelijkheden om op te noemen! Experimenteer dus lekker met rieten manden, zodat je ze optimaal kunt inzetten in jouw huis.

DIY tip: Verf!

Mocht je je rieten manden een beetje willen opfleuren, dan zou je ‘m kunnen verven. Zorg er dan wél voor dat je de manden eerst goed stofvrij maakt en ontvet, want dan pakt de verf beter. Alle kleuren verf kunnen worden gebruikt, dus gebruik je fantasie en verf er lekker op los!

Rieten manden: welke kies jij?

Op wat voor manier ga jij rieten manden in jouw huis gebruiken? Westwing brengt je graag op een leuk idee! Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen. In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.