Rieten poef

Rieten poef

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRieten poef

Wil jij je ook weer in vakantiesferen wanen? En zoek je net die exotische touch voor in je interieur? Maar denk je dat natuurlijke materialen misschien oubollig overkomen? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Want bamboe, ruw hout en riet zijn weer erg trendy in huis.

Want met een rieten poef, heb je een stijlvol object dat onder andere goed staat in een interieur met veel lichte tinten en houten meubels. De rieten poef is veelal ook een praktische toevoeging aan je huis, vanwege het lichte gewicht. Zodat je gemakkelijk er een extra zit plek bij krijgt.

Wist je dit al van de rieten poef?

Een rieten poef wordt gemaakt uit een plant die tot de grassenfamilie hoort. Riet kan overal ter wereld groeien, en kan reiken tot een hoogte van 3 meter. Daaruit kunnen dus heel wat mooie woonaccessoires worden gemaakt.

Maar riet werd en wordt niet alleen voor een enkele doeleinde gebruikt. Je ziet dit materiaal nu ook terug in onder andere:

  • Dakbedekking;
  • Of voor muziekinstrumenten (zoals de saxofoon);
  • En ook gebruikte Vincent van Gogh riet als tekenmiddel, om een aantal van zijn pentekeningen te creëren.

Een rieten poef voor in elk interieur 

  • Heb je een modern interieur? En wil je er toch ook een subtiel en natuurlijk item aan toevoegen? Dan is de rieten poef, in een zwarte tint, een mooie aanvulling op je inrichting. Zelf kan je zo’n poef ook maken, door een neutrale rieten poef over te schilderen met zwarte lak.
  • Of heb je al een fijn landelijk huis? En wil je er toch nog een rieten touch aan geven? Dan is ook de rieten poef een stijlvolle toevoeging. Plaats er een kussen op, of zorg dat je er ook dingen in op kan bergen. Zo heb je er gemakkelijk een extra tafeltje of zit plek bij.

DIY: Kleed de rieten poef aan

Een natuurlijke rieten poef in huis, kan misschien na een tijdje gaan vervelen. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je dan de poef weg hoeft te doen. Met een mini-make over maak je de rieten poef weer nieuw en trendy. Bekleed de poef in een mum van tijd met een stof in een leuke print en creëer zo een nieuwe blikvanger voor in je interieur.

Een rieten poef is een mooie en trendy toevoeging in elk interieur. Met zijn natuurlijke look heeft het object een rustige en tegelijk stoere uitstraling. Maar wil je de poef een andere look geven? Met enkel wat verf of een stuk stof, heb je zo weer een nieuw en uniek exemplaar.

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer natuurlijk objecten en woonaccessoires voor in je interieur? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw items zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste trends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek en natuurlijk ingericht huis te maken.