Rieten strandstoel

Rieten strandstoel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRieten strandstoel

Stel, je bent al een tijd op zoek naar een meer speciale en sfeervolle stoel voor buiten. Je ziet veel loungesets voorbij komen, maar die vind je allemaal net te modern ogen. Eigenlijk wil je graag een antieke en beetje landelijke sfeer in de tuin. Maar hoe creëer je die?

Een rieten strandstoel is de ideale stoel voor buiten wanneer je weer terug wilt gaan naar de gemoedelijke en tijdloze sfeer van vroeger. Met zijn neutrale kleur is deze stoel goed te combineren met allerlei andere natuurlijke materialen. Dit zorgt ervoor dat jouw tuin weer die ouderwetse en gezellige sfeer gaat uitstralen.

De rieten strandstoel voor buiten én binnen

De rieten strandstoel was vroeger een enorm zwaar meubel dat voor beschutting moest zorgen op het strand. Maar deze stoel kon je nauwelijks verplaatsen of stapelen, dus praktisch was het niet. Daarom veranderde de authentieke en originele rieten strandstoel in de opklapbare kunststof ligstoel van tegenwoordig.

De rieten strandstoel heeft een zomerse en relaxte uitstraling. De stoel kan zowel buiten als binnen geplaatst worden. En tegenwoordig zijn de meest vintage exemplaren van de rieten strandstoel weer in opkomst. Zo kan jong en oud opnieuw van deze stoelen genieten.

Maar heb je een interieur waarin niet meteen de rieten strandstoel past? Kies er dan gewoon voor om het de blikvanger van jouw huis of buiten te maken. Plaats mooie grote en opvallende kussens in de stoel en zo heb je de nieuwe eyecatcher van jouw woning.

Geef de rieten strandstoel een kleurtje

Wil je een meer frisse look voor in de tuin of in huis? Dan kan je er ook voor kiezen om de rieten strandstoel in een kleur te verven. Het riet is namelijk heel makkelijk in een tint te spuiten die jij mooi vindt.

  • Denk aan een combinatie van kleuren op al jouw rieten meubelen. En creëer zo een trendy en eclectische sfeer voor in de tuin of binnen.
  • Ook leuk om een hoek voor de kinderen te maken en daar dan een rieten strandstoel of meer in neer te zetten. Schilder deze kleine stoelen in speelse kleuren en de kinderen willen nergens anders meer lezen of spelen.

Styling tips voor jouw rieten strandstoel

De rieten strandstoel is weer terug van weggeweest en laat het de nieuwe, trendy toevoeging zijn voor jouw interieur. Met zijn relaxte en neutrale uitstraling past dit meubel heel goed in landelijke en bohemian inrichtingen. Maar wanneer je de stoel aankleedt met wat  mooie en opvallende kussens, kan het ook de eyecatcher van jouw huis worden.

  • Meest voor de hand liggend: maak een retro zithoek door te kiezen voor een rotan ligstoel of ander strandstoel -model. Bekleed deze stoel met kussens gehuld in een tropenprint. Plaats een grote palmplant achter de strandstoel en een houten bijzettafeltje met dun zwart metalen poten. De moderne versie van vroeger!
  • Scandinavisch maak je het door een rieten strandstoel met hoge rugleuning tegen een witte muur te plaatsen en te voorzien van een wit schapenvacht. Naturel, light.. Super Scandic!

Bekijk meer styling tips in het online magazine van Westwing. Hier lees je alles over de nieuwste trends, combinaties voor in huis en het creëren van jouw favoriete stijl. Via Westwings webshop ontvang je dagelijks een gevarieerd aanbod Home & Living producten. Jouw favoriete rieten strandstoel is dus nog maar een paar klikken van je verwijderd..