Rietjes

Rietjes

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRietjes

Al van jongs af aan leer je ermee drinken; rietjes. Een simpele, handige en vooral effectieve manier om jouw favoriete sapje of limonade binnen te krijgen. Het gebruik van rietjes is voor jong en oud!

Rietjes zijn alledaagse voorwerpen waarover we nauwelijks tot niet nadenken. Na een drankje kauw je erop, verbuig je ze en doe je er allerlei onbenullige dingetjes mee. Je kunt ze bij elke snackbar krijgen, dus makkelijk vervangbaar zijn ze zeker. Toch zit er meer achter dit kleine, plastic buisje!

Praktisch

Op feestjes bieden rietjes een geweldige uitkomst. Als je drankjes serveert in lange, smalle cocktailglazen, kun je bijna niet anders dan rietjes te gebruiken. Het voordeel van rietjes is dat ze makkelijk in grote aantallen geproduceerd kunnen worden. Dit komt doordat de meesten worden gemaakt van recyclebaar plastic, waardoor er ook nog eens ontelbaar veel variaties mogelijk zijn qua kleur!

Variatie

Zelfs het simpel concept van rietjes kent zoveel verschillende uitvoeringen, zodat er voor ieder wat wils is! Je kunt kiezen uit de volgende rietjes:

  • Klassiek ontwerp
  • Harmonicavorm
  • Verstelbare vorm
  • Kronkelvorm
  • Lepelvorm
  • LED

Klassiek ontwerp

Dit zijn de meest ‘standaard’ rietjes; rechte, plastic buisjes die je makkelijk in een beker kunt prikken, zoals je dat gewend bent van de fastfoodketens. Deze rietjes kunnen variëren van de flexibele, dunne rietjes tot aan de stuggere dikke. Hier heb je de keuze uit allerlei kleuren en patronen!

Naast plastic heb je tegenwoordig zelfs de keuze uit RVS rietjes. Een echt design accessoire in huis, in combinatie met strakke aluminium of eveneens RVS bekers. Creëer zo een strakke en stijlvolle look aan tafel of in de keuken!

Harmonica

Dit zijn de meest bekende en gangbare rietjes. Op iets verder dan de helft naar boven hebben de rietjes een knik in harmonicavorm. Op deze manier kun je de tuit van het rietje naar je toe draaien, zodat je je beker of glas plat kunt laten staan en je wel alles opdrinkt.

Verstelbaar

In het verlengde van de harmonica rietjes zijn er de verstelbare rietjes. In de plaats van een simpele knik in harmonicavorm, is hier ongeveer het hele middenstuk gemaakt in de harmonicavorm. Op deze manier kun je de rietjes vaak tot twee keer zo lang uitrekken en is geen beker of glas jou te diep.

Kronkelvorm

Valt vooral bij de kids goed in de smaak; kronkelrietjes. Deze rietjes zijn gemaakt van steviger kunststof, die nagenoeg niet flexibel zijn. Juist hierdoor is het mogelijk om de rietjes in allerlei verschillende vormen te schapen. Denk hierbij aan allerlei gekke lussen en andere manieren. Op deze manier wordt het drinken door een rietje leuk en interessant gemaakt voor kinderen. Het sapje omhoog zien komen door alle attributen is geen alledaags gezicht!

Lepelvorm

Verder zijn er ook nog de lepelrietjes, die zowel de functie van rietje als lepel hebben. Het onderste uiteinde heeft een open schepgedeelte, wat ideaal is voor het drinken van schaafijs. Op deze manier schep je de laatste ijsklontjes mee en geniet je optimaal van jouw schaafijsje! Praktisch en vrolijk ogend! Ook op de lepelrietjes bestaat er de RVS variant voor een strakke en stijlvolle look!

LED

De nieuwste hype op het gebied van rietjes zijn de LED rietjes! Met deze lichtgevende rietjes maak je het drinken van cocktails een stuk gezelliger met z’n allen! Erg knus op bijvoorbeeld een zomers avondje na een lekkere barbecue! Kies jij voor de eenkleurige rietjes of wil je juist de vrolijke en multicolor?!

Doe eens iets anders met rietjes

Ben je graag creatief bezig? En vind je het leuk om aan kleine knutselprojecten met je kinderen te zitten? Ga dan eens los met rietjes!

  • Maak bijvoorbeeld eens leuke en unieke ansichtkaarten met rietjes. Plaats een mooi rietje op een blanco kaart, in een opvallende of juist neutrale klaar, en zet daarboven ‘Jij bent mijn favo-RIETJE’. Leuk voor verjaardagen of Valentijnsdag.
  • Of creëer een nieuwe slinger met rietjes. Bevestig allerlei verschillende rietjes aan elkaar en maak ze vast met 1 secondelijm. Gebruik hiervoor wel handschoenen, om zo de restjes lijm niet aan je handen te krijgen.
  • Ook leuk om de rietjes extra te decoreren. Doe dit bijvoorbeeld met washi tape en knip ze tot vlaggetjes. Rol deze om de rietjes. Zet ze bij elkaar in een pot op een feestje en je creëert meteen een feestelijke sfeer.

Het gebruik van rietjes reikt verder dan je in eerste instantie zou denken. Met de vele variaties op rietjes kun je ongetwijfeld rietjes vinden voor elke gelegenheid!

Op zoek naar meer inspiratie om rietjes te gebruiken tijdens diners en feestjes? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hierin vind je meerdere trends, styling tips & tricks en home updates, alles voor een uniek etentje.