Rode accessoires

Rode accessoires

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRode accessoires

Rode accessoires in huis zijn altijd goed! Maar wat betekent de kleur rood eigenlijk? De kleur van liefde? De kleur van bloed? Rood heeft enorm veel betekenissen en eigenlijk is er geen eenduidig antwoord op de vraag wat rood nu echt betekent. In Europa wordt rood vaak gezien als gevaarlijk en fout, maar tegelijkertijd staat het ook voor passie en kracht. In China betekent rood geluk en fortuin en in India staat rood zelfs voor huwelijksgeluk.

Wat rood precies inhoudt is onduidelijk, maar het is wel bekend dat er sterke symbolische waarden aan de kleur rood hangen. Dus zoek jij accessoires die je interieur kunnen verfraaien? Waag jezelf dan eens aan rode accessoires. Deze accessoires stralen enorm veel power uit en zijn zeer dominantie binnen het interieur.

Rode accessoires zijn hot

Dat rood hot is staat buiten kijf. Veel kinderen hebben rood als hun ‘lievelingskleur’ en ook volwassen voelen zich sterk aangetrokken tot rood. Wist je dat mensen zich sterk aangetrokken voelen tot mensen die uitgaan in een rode outfit? En wat dacht je van al die verleidelijke lippenstiften met hun felrode kleuren? Rood is een actieve kleur die bij mensen past die van uitdaging en avontuur houden. Laat je karakter terugkeren in je interieur en kies voor rode accessoires.

Rode accessoires kunnen de sfeer in de woonkamer zeker ten goede komen. Wat dacht je van rode vazen op de salontafel? Combineer dit met andere woonaccessoires zoals lampen of gordijnen en je huis straalt een enorme power uit. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een rood tafeltje of een rood kleed neer te zetten in de woonkamer. Let wel op dat je niet te veel rode accessoires plaatst want dan kan de kleur te overheersend worden.

Laat je slaapkamer stralen

Ook in de slaapkamer zijn rode accessoires bijzonder populair. Een snufje romantiek in de slaapkamer is nooit weg en rode accessoires dragen hier zeker aan bij. Een rood dekbedovertrek mag dit jaar niet ontbreken op jouw verlanglijstje. Plaats vervolgens een bosje rode bloemen in je slaapkamer en de romantiek straalt ervan af.

Wat weet jij van rood?

Wist je dat:

  • Je hart bij het zien van de kleur rood sneller gaat kloppen en onze stofwisseling wordt geactiveerd?
  • Mannen en vrouwen zien de kleur rood anders. Vrouwen kunnen meer onderscheid maken in verschillende soorten roodtinten terwijl mannen dit niet goed beheersen.
  • Rood het stress-gehalte kan versterken? Snel last van stress? Vermijd de kleur rood dan!
  • Rood van invloed kan zijn op je seksleven? Een paar rode accenten en rode accessoires in je slaapkamer doen wonderen!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.