Rode fauteuil

Rode fauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRode fauteuil

Houd je van de kleur rood? En zou je graag een mooie rode fauteuil willen, maar weet je niet zo goed hoe de rest van je interieur daarbij past? Geen zorgen!

Je kunt zo’n prachtige rode fauteuil op verschillende manieren met meubels en accessoires in andere kleuren combineren.

The Wizard of Oz -rood

In deze beroemde film krijgt Dorothy een paar magische felrode schoenen. Die zijn van rood, glanzend lakleer. Als je echt een bijzonder interieur wil, kun je proberen om op zoek te gaan naar net zo een brandweerrood exemplaar.

Bijvoorbeeld een mooie oorfauteuil, die het middelpunt van je woonkamer is.

  • Combineer de rode fauteuil met meubels en accessoires in andere felle kleuren voor een echt ‘Oz’ -gevoel.
  • Of combineer juist met design in zwart, wit en grijstinten voor een wat rustigere omgeving.
  • Deze combi geldt ook voor een rode 2 of 3-zitsbank.

Bibliotheek met rode fauteuil 

Geef je de voorkeur aan een klassiek interieur, dan is een bordeauxrode fauteuil waarschijnlijk meer iets voor jou. Misschien heb je veel boeken en houd je van lezen. In dat geval kun je, afhankelijk van de ruimte, een rode fauteuil, of misschien meerdere luxe fauteuils, combineren met een mooie eikenhouten boekenkast, een schemerlamp en een klein antiek bijzettafeltje.

Scandinavische woonkamer met rode accenten

Als je Oz te druk vindt en eikenhout en bordeauxrood te conservatief, combineer een rode fauteuil dan met de trendy Scandinavische stijl.

Mix de rode fauteuil met meubels in lichte houtsoorten en rustige kleuren als wit, donkergrijs en lichtblauw. Koop bijpassende kussenhoezen, gordijnen en kleden met vrolijke (bloemetjes-) motieven en leg een wit schapenvacht over de rode fauteuil.

Kies voor een lekkere luie stoel, een loungefauteuil of een relaxfauteuil. Steek de kaarsjes aan, ga zitten en voel de rust van deze stijl!

Meer sfeer voor op kantoor met een luxe, rode fauteuil 

Veel mensen die thuis werken, besteden maar weinig aandacht aan de stoel waarop ze zitten, terwijl ze er toch heel wat uren op doorbrengen. Als je niet zo’n fan bent van standaard bureaustoelen, kun je ook kiezen voor een draaifauteuil.

Zo’n stoel neemt iets meer ruimte in beslag dan een gewone bureaustoel, maar staat meteen een stuk chiquer, zeker als je voor een mooie kleur rood kiest. Wel zo prettig als je een professionele indruk wilt maken!

Ben je op zoek naar meer inspiratie voor in huis of op de werkplek? Style experts en ontwerpers geven exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Doe hier verrassende ideeën op en blijf up to date over de laatste trends!