Rode klok

Rode klok

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRode klok

De kleur van de liefde is vanaf nu ook de kleur van jouw klok! Klokken zijn er in vele kleuren en maten. Met een klok in het rood heb jij in ieder geval een opvallend exemplaar in huis. Een rode klok trekt namelijk gelijk de aandacht. Hang bijvoorbeeld een rode wandklok op een witte muur en je hebt een echte blikvanger in de woonkamer!

Het aantal designs waarin een rode klok te krijgen is, lijkt wel oneindig. Een rode klok past hierdoor in zeer veel interieurstijlen. Van modern tot bohemien, rood zorgt voor een opvallend accent in jouw interieur. Met een klok in het rood vergeet jij in ieder geval niet snel meer de tijd! Laat je inspireren door de veelzijdigheid van deze klok en vind jouw favoriete exemplaar.

Design en vintage in één

Een rode klok is ontzettend veelzijdig. Een rode retro klok zorgt voor een seventies vintage gevoel, terwijl een rode design klok mooi samensmelt met een moderne inrichting. Rood is een opvallende kleur: zorg dus dat het goed past bij jouw interieur.

Rood is echter ook een kleur die zorgt voor een gewaagd contrast. In een moderne inrichting met veel lichte kleuren is rood een gewaagde keuze. Ga voor een hippe design klok en plaats deze op een witte muur. Stijlvol en gewaagd!

DIY: je eigen rode klok

Een rode klok is er in verschillende varianten. Ga je graag zelf aan de gang? Kies er dan voor om zelf een klok te maken. Maak het jezelf niet te moeilijk en kies voor een rode klok die je zelf op kunt plakken! Dit zijn de dingen die je nodig hebt of niet mag vergeten als jij jouw eigen rode klok op de muur wilt maken!

  1. Ruimte: als je een rode klok op je muur wilt hebben, is het wel handig als hij goed leesbaar is. Houd dus rekening met hoeveel centimeter de diameter van de klok moet worden. Meet dit van tevoren goed op. Een te grote of te kleine klok is geen mooi gezicht. Bespaar jezelf overwerk en ga voor een goede verhouding.
  2. Kleur: houd rekening met de kleur van de muur waarop je de rode klok wilt plakken. Zorg ervoor dat de kleur van de wijzers en cijfers niet wegvalt bij de kleur van de muur.
  3. De juiste muur: kies een muur waar je in kunt boren. Dit klinkt logisch, maar voor je het weet, probeer je het zware klokmechanisme aan een gipsplaatje te hangen. Geen goed idee!

Ben je zelf niet zo creatief, maar houd je wel van creatieve cadeaus? Doe dan één van je kunstzinnige vriendinnen een rode klok cadeau. Ontzettend origineel!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.