Ronde tafel

Ronde tafel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRonde tafel

Vind jij ronde tafels ook zo gezellig? Dat is niet zo verwonderlijk. Aan een ronde tafel zit je altijd gezellig. Het maakt niet uit of je met zijn tweeën, drieën, of zessen bent, aan een ronde tafel kun je je altijd goed verdelen en iedereen aankijken.

Er zit nooit iemand aan het hoofd van de tafel en er heeft  nooit iemand een lege plek tegenover zich. Ook hoeft er nooit iemand aan die vervelende scherpe hoek van de tafel te zitten.

Ronde vormen

Volgens de leer van de feng shui is een ronde tafel de ideale tafel. Ronde vormen zijn volgens deze leer sowieso goed voor je huis, omdat ronde vormen een goede doorstroming van positieve energieën stimuleren. Dat klinkt misschien heel zweverig, maar je hoeft echt geen kenner van feng shui te zijn om aan te voelen dat een ronde tafel in de eetkamer een andere sfeer geeft dan een vierkante of rechthoekige tafel.

Voordelen ronde tafel

Een ronde tafel is niet alleen de ideale tafel om aan te eten. Maar ook om een spelletje aan te spelen, zoals een bordspel of kaartspel. Hiervoor is een ronde tafel praktischer dan een rechthoekige tafel.

Wil je met z’n allen om de tafel om iets te bespreken? Uit een studie is gebleken dat mensen die aan een ronde tafel zaten, zich eerder een deel van de groep voelden en bereid waren compromissen te sluiten dan mensen die aan een rechthoekige tafel zaten. Wanneer mensen aan een rechthoekige tafel vergaderden en dus veel duidelijker tegenover elkaar zaten, waren ze eerder geneigd om in de aanval te gaan en hun eisen door te drukken.

Ronde tafels in je interieur

Hoewel veel mensen best een ronde tafel in huis zouden willen hebben, kiezen ze toch vaak een vierkante tafel. Een ronde tafel neemt meer plaats in beslag, omdat je hem bijvoorbeeld niet tegen een muur aan kunt zetten. Toch hoeft weinig ruimte geen reden te zijn om van een ronde tafel af te zien.

  • Veel ronde tafels kun je in het midden omklappen. Je kunt hem dan toch eventueel tegen een wand aan zetten, zodat je een halve cirkel als tafel hebt.
  • Op die manier bespaar je ruimte en heb je toch de mooie ronde vorm in je interieur.
  • Als je de tafel voor een groter gezelschap wilt gebruiken, klap je hem uit en heb je een mooie ronde tafel.

Voor elke woonstijl een eigen ronde tafel

Bij een ronde tafel hoef je niet alleen te denken aan de eettafel. Ook ronde salontafels, ronde bijzettafels en ronde statafels geven je inrichting de mooie vloeiende lijnen, die zo’n bijzondere, harmonieuze sfeer aan je inrichting geven. Ronde tafels heb je in verschillende materialen en afmetingen. Kies al naargelang je smaak en je inrichting uit bijvoorbeeld:

  • een robuuste houten ronde tafel
  • een elegante glazen ronde tafel
  • een ronde tafel met vier poten
  • een ronde tafel met een onderstel in het midden

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je wat meer harmonie in je huis creëren? Kies de ronde tafel die in jouw interieur past en geniet van de nieuwe sfeer!

Laat je inspireren door Westwing

Ben je op zoek naar meer mooie meubels voor in je interieur? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw ronde tafel en ander meubilair is nog maar één klik bij je vandaan. 

Vergeet verder ook niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing. Hier vind je de nieuwste interieurtrends en styling tips & tricks om van jouw huis een uniek ingericht huis te maken.