Rotan bank

Rotan bank

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRotan bank

Warm, gezellig en onwijs stylish. Rotan accenten brengen een woning echt tot leven en zorgen ervoor dat bepaalde meubelen in het oog springen. Ben je nog op zoek naar een mooie aankleding van je serre, dakterras of tuin, dan is een rotan bank jouw beste maatje. Rotan banken ogen een beetje als houten banken, maar zijn stiekem veel charmanter.

Rotan banken worden gemaakt van rotan, een materiaal dat van de rotanpalm komt uit de subtropen. Er zijn veel verschillende typen rotan, waardoor geen enkele rotan bank hetzelfde is. Met behulp van uiteenlopende vlechttechnieken wordt het rotan omgetoverd tot stijlvolle meubels, die jij in je woning kunt plaatsen. Van tafels en stoelen tot luxe banken en fauteuils.

Mooie kamers in huis voor rotan details

Een bank van rotan zet je doorgaans niet neer in de woonkamer, maar vindt wel zijn plekje in de rest van het huis. Zo is een rotan hoekbank ideaal voor in de serre of op het buitenterras onder de luifel. Door zijn natuurlijke uitstraling wordt het één geheel met je tuin en kun je mooie bloemen en planten stallen.

Rotan banken zijn ook echte eyecatchers voor in de slaapkamer. Sla een slaapbank in met een dik matras voor als er logees over de vloer komen. Ga je echt voor luxe en comfort, dan is een rotan bank in de vorm van een hangstoel zeker een must. In plaats van stoelen die je ophangt, hang je de hele bank aan een paar touwen. Dit is zeker in de tuin heerlijk wanneer het zonnetje schijnt.

Een rotan hoekje maken met je rotan bank

Een rotan bank kan lekker dik zijn, maar ook dunne varianten zijn een lust voor het oog. Doorschijnende meubels ogen wat meer fragiel en hebben voornamelijk en sierfunctie. Robuuste rotan banken zijn meestal vierkant van vorm, hebben dikke poten en een hoge armleuning. De volgende stylingtips maken jouw rotan hoekje compleet!

  • Rotan leent zich uitstekend voor mooie versieringen. Heb je een speciale gelegenheid, zoals Valentijnsdag of een verjaardag, dan kun je jouw rotan bank versieren met kleine lintjes, grote strikken en lapjes stof voor een feestelijk effect.
  • Een rotan bank is doorgaans vrij neutraal van kleur. Wil je iets meer levendigheid in je woning, dan is het heel eenvoudig om je meubelen zelf te kleuren. Met een verfspuit kleur je het riet snel en makkelijk.
  • Riet is ontzettend mooi om te zien, maar kan wel de nodige indrukken achterlaten. Met name wanneer je gaat zitten op een rotan bank. Tegen de tijd dat je opstaat, staan er een paar mooie afdrukken op je benen. Liever voorkomen? Kleed een rotan bank aan met een mooi zitkussen, zodat je lekker zacht en comfortabel zit.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.