Rotan loungeset

Rotan loungeset

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRotan loungeset

Picture this: de lente is weer in aantocht. Je hebt zin om weer de tuin onder handen te nemen. Na de koude wintermaanden mag de binnenplaats wel een make-over gebruiken! Er komen nieuwe planten, de bomen worden gesnoeid en je koopt wat leuke tuinaccessoires…

Maar je bent nog niet klaar. Het tuinmeubilair heeft zijn beste tijd gehad en dat betekent: een nieuw tuinset uitzoeken! Heb je wat ruimte in de tuin? Ga dan voor een prachtig luxe rotan loungeset! Fijn  gevlochten stoelen en een hoekbank met heerlijke zachte kussens waar je met gemak de hele dag op kunt vertoeven. Tijdens een warme zomerdag is dit toch ideaal?

Rotan loungeset: luxe in de tuin

Een rotan loungeset is niet zomaar een set van tuinstoelen, een bank en een tuintafel. Nee. Het is een luxe verschijning in je tuin! De prachtige gevlochten tuinmeubelen zijn gemaakt van rotan, afkomstig van de rotanpalm. Dat is een liaan-achtige plantsoort. Met een bepaalde vlechttechniek worden stevige rotan stoelen en tafels gemaakt. De stengels van de rotanpalm zijn lichtbruin van kleur en doet je meteen denken aan meubels van bamboe!

Soorten loungesets

De keuze voor een loungeset is afhankelijk van de grootte van de tuin. Met een grote tuin heb je veel meer mogelijkheden dan met een kleinere achtertuin. Maar…dat wil nog niet zeggen dat je met een kleinere tuin geen rotan loungeset kunt aanschaffen. Het is even kijken welke set daar goed bij past!

De banken en stoelen van een rotan loungeset hebben vaak brede rug- en armleuningen. Zo oogt de loungeset nóg groter dan deze in werkelijkheid is.

Grote tuin 

Heb je een grote tuin? Ga een grote rotan hoekbank, een paar rotan lounge stoelen en een rechthoekig gevlochten salontafel. Eigenlijk is een hoekbank een onmisbaar item van een rotan loungeset. Door een hoekbank in de tuin te hebben staan, kun je met gemak met meer mensen in de tuin zitten!

Kleine tuin 

Met een kleinere tuin is het verstandig om niet al te grote tuinmeubelen te kiezen. Waarom? De tuin is met grote loungeset binnen no time gevuld. Dit maakt de tuin nog kleiner dan dat de tuin al is! En dat wil niet. Ga voor een rotan loungeset met een tweezitsbank, een paar smalle rotan tuinstoelen en een ronde of vierkante rotan salontafel. Zo heb je nog ruimte om nog door de tuin te lopen!

Bijpassende kussens

Zonder zachte, grote kussens is een rotan loungeset niet compleet. De kussens zijn een must, anders zit je niet echt fijn de hoekbank of stoelen! Je hebt grote vierkante kussens nodig waar je uren op kunt vertoeven.

Wil je geen gezeur met vieze vlekken? Leg dan donkerbruine of zwarte loungekussens op je tuinmeubilair. Komt er per ongeluk een vlekje op? Dan hoef je niet bang te zijn dat de vlek meteen wordt opgemerkt.

Tuinaccessoires

Als je eenmaal een prachtig rotan loungeset in de tuin hebt staan, kun je met leuke tuinaccessoires  de salontafel nog gezelliger maken. Decoreer de tafel met kaarsen, beelden en andere fancy tuinaccessoires. Zo geef je je loungeset een persoonlijke touch!

En, kun jij binnenkort heerlijk genieten van een prachtig rotan loungeset in de tuin?