Rotan schommelstoel

Rotan schommelstoel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRotan schommelstoel

 Terug naar de 70-ies met een rotan schommelstoel in je woonkamer! Deze schommelstoel was vroeger helemaal de trend en heeft nu zijn weg weer teruggevonden in alle woonmagazines. De rotan schommelstoel past in elke woonkamer, of je nu houdt van modern, design of klassiek.

Bij een rotan schommelstoel denk je misschien aan het lelijke ding dat vroeger in de suffe woonkamer van je tante stond. Tegenwoordig is de rotan schommelstoel een stuk hipper en comfortabeler in gebruik. Erken de schoonheid van riet en haal een rieten schommelstoel in huis waarmee je elke bezoeker versteld doet staan.

Schommelen voor jong en oud

Schommelen loopt als een rode draad door ons leven. Onze eerste ervaring met schommelen was als klein kind in de wieg, later op de schommel en nog veel later schommelen we zachtjes op en neer in onze luxe fauteuil. Wil jij nostalgie in huis halen en de traditie voortzetten in je eigen woonkamer? Dan is een rieten schommelstoel iets voor jou.

rotan schommelstoel met witte kussens

Een rieten schommelstoel is geschikt voor jong en oud. Herinner jij opa nog in zijn schommelstoel, waar alleen hij op mocht plaatsnemen? Kun je nog voor je halen hoe gaaf jij het altijd vond om als klein kind toch een keertje stiekem op opa’s stoel te schommelen? Haal de nostalgie in huis! Schommelen kalmeert je en zorgt voor rust en eenvoud in je woning. Meer weten over een rieten schommelstoel? Lees dan verder!

Rustig schommelen

Heen en weer wiegen in een schommelstoel heeft een kalmerende werking op je lichaam en geest. Het is een gevoel dat we vanuit de baarmoeder hebben ervaren en dat nu nog steeds een positief effect teweegbrengt. Baby’s worden er rustig van en soms val je ervan in slaap. Dat maakt de rotan schommelstoel ideaal om je woon- of slaapkamer te zetten als je even lekker tot rust wilt komen.

De rotan schommelstoel is anders dan je andere meubels. Daarom verdient het ook een speciale behandeling wanneer je er eentje in je interieur hebt staan. Leg er bijvoorbeeld mooie en zachte kussens in, zodat je een heerlijke zitplek creëert. Op die manier komt de rotan schommelstoel echt tot zijn recht en zal je merken dat je er vaak plaats in wil nemen.

rotan schommelstoelen met kussens en handdoeken

Kleur je rieten schommelstoel

De kleurmogelijkheden van riet bestaan uit enkele verschillende soorten bruin. Vaak zie je lichtbruine rieten meubelen terug in woningen. Deze kleur past eigenlijk bij vrijwel elk interieur en kan met allerlei andere kleuren gecombineerd worden. Een uniform interieur creëren door consistent te zijn in het kleurgebruik zorgt vaak voor een geweldige uitstraling. Meubilair in steigerhout is daarom aan te raden als uitbreiding op je rieten schommelstoel.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de kleur van je rieten schommelstoel een beetje beu raakt. Misschien wil je wel een compleet nieuwe look in je woning creëren. Hoe dan ook, verven is je antwoord! Je kunt je schommelstoel van riet bijvoorbeeld:

  • Effen zwart verven
  • Romantisch wit verven
  • Neutraal grijs verven

rotan schommelstoel met poef

Een rotan schommelstoel op jouw manier

Op zoek naar de perfecte rotan schommelstoel die helemaal bij jouw stijl past? Let op deze tips en dan vind je hem hopelijk snel:

  • Vergelijk verschillende rieten schommelstoelen met elkaar, zodat je een idee krijgt van stijlen en designs. Kies je voor een brede rotan schommelstoel of juist een smalle die in elke kamer past?
  • Misschien heb je een tweedehands schommelstoel gevonden die je helemaal te gek vindt. Controleer dan wel goed de kwaliteit van het riet, zodat je niet halverwege het schommelen opeens door de stoel heen zakt. Dat zou wel een beetje jammer zijn van je nieuwste aanwinst.
  • Riet kan bewerkt worden in verschillende kleuren. Je kunt dus bijvoorbeeld ook gaan voor een witte rotan schommelstoel, zodat je je interieur niet hoeft aan te passen aan de natuurlijke, lichte kleur van riet.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.