Roze bed

Roze bed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRoze bed

Wanneer je aan de kleur roze denkt, denk je al snel aan schattig en kinderlijk. Maar deze tint kan juist door een combinatie met meer rauwe en donkere kleuren in een interieur, stoer en trendy zijn. Hou de sfeer rustig en zacht in de kamer, door een fijne kleur zoals roze toe te voegen.

Met bijvoorbeeld een roze bed in je slaapkamer hoef je, je niet meteen in romantische sferen te wanen. Je kan het juist een stoere twist geven door donkere accenten toe te voegen aan het geheel. Kies voor een simpel design en ga los met dekbedden en kussens op je bed. Of ga juist voor een bijzonder frame en waan je zo in dromenland.

Diverse roze bedden

Een roze bed kan in allerlei formaten en designs voorkomen, van een bed voor je kind of een waarin je zelf tot rust kan komen.

 • Een boxspring heeft een simpel design, waardoor je gemakkelijk met kussens en een mooi roze dekbed de boel kan aankleden.
 • Een hemelbed heeft daarentegen juist een mooi opvallend frame, waardoor je het dekbedovertrek en de kussens subtiel kan houden.
 • Een kinderbed heeft vaak weer een heel sierlijk design, en is vaak nog extra gedecoreerd met allerlei decoratieve accenten. Een roze bed zal je dochter een gat in de lucht doen springen.

Verder bestaan er nog allerlei varianten op het roze bed, zoals een echt design bed, stapelbed, hoogslaper of een ledikant. De opties zijn oneindig, waardoor er in ieder interieur wel plek is voor een roze bed.

Mix het roze bed met andere kleuren

Ben je bang dat een roze bed misschien iets te zoet is in je interieur? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Want juist kan een roze bed, een stoer en rauw interieur een zacht tintje geven. Of andersom, kan ook een roze bed in combinatie met robuuste meubels en kleuren, wat stoerder overkomen.

 • Heb je een industriële woonstijl thuis? Dan kan je met een roze bed, het geheel een zachte boost geven. Denk aan een roze hoofdeinde, of juist aan dekbedovertrekken in verschillende tinten roze. In combinatie met grijze kleuren, geef je het een trendy uitstraling.
 • Of ben je meer fan van de Scandinavische look thuis? Dan kan je met een roze bed op licht houten poten je slaapkamer verrijken. Combineer verder met houten meubels in lichte tint en grijze accenten, voor een mooi geheel.
 • Ook kan je juist jouw moderne slaapkamer een zachte touch geven met een roze bed. Denk aan een poeder roze tint en combineer verder met de kleuren zwart en wit op je meubels en muren.
 • Een roze bed in de kamer van je dochter zal ook niet misstaan. Hou het rustig door de vintage stijl door te voeren en maak het af met licht grijs en wit. Zo is het niet te opvallend roze, maar heeft het wel nog steeds de prinsessen look & feel.

DIY: Maak zelf je roze bed

Wil je graag een uniek roze bed? En heb je de tijd om je handen creatief uit de mouwen te steken? Creëer dan een roze bed zelf.

 • Verzamel een aantal houten pallets. Ongeveer 4 voor het frame van een tweepersoonsbed;
 • Schuur deze pallets op;
 • Verf de pallets in een licht roze of fellere tint;
 • Plaats de pallets op elkaar en bevestig deze met schroeven.

Op deze manier heb je ruw en zacht met elkaar gemixt voor een uniek resultaat. Ook kan je ervoor kiezen om de pallets juist in hun neutraal houten tint te houden en aan te kleden met roze dekbedovertrekken. Zo kan je makkelijk variëren met de stijl in je slaapkamer.

Op zoek naar meer inspiratie om je slaapkamer een dromerige sfeer te geven? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer hier je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw roze items zijn nog maar één klik bij je vandaan.