Roze tapijt

Roze tapijt

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRoze tapijt

Stel, je wilt een romantische touch in je interieur. Een meubelstuk of woonaccessoire in een opvallende en unieke tint waarmee je veel kleuren kan combineren. Maar hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat je huis niet opeens een hele make-over ondergaat?

Met een roze tapijt voeg je een vleugje warmte toe. En hoewel de kleur eventueel mannen kan afschrikken, is het in een juiste combinatie van kleuren en meer robuuste materialen een zachte tint die je hele interieur opfleurt.

Welke roze tapijt kies jij?

Een roze tapijt kan in vele formaten, stijlen en materiaal soorten voorkomen. Zeker weten dat je dus voor elke ruimte in je huis, het juiste roze tapijt zal vinden.

  • Hoogpolig roze tapijt; een dergelijk tapijt heeft een hoogpolige structuur, vandaar de naam. Deze is zacht voor de voeten en dempt goed het geluid in de kamer. Wel kan hier makkelijk stof in verdwijnen, waardoor je het tapijt goed en regelmatig schoon moet houden.
  • Sisal roze tapijt; deze vloerbedekking heeft een natuurlijke uitstraling en is gemaakt van een natuurproduct. De meer rauwe sfeer die het tapijt uitstraalt, zorgt voor een unieke ambiance. Ga voor een leren band om het tapijt heen en geef het zo een chique touch.
  • Geweven roze tapijt; deze stijl komt voort uit een techniek die al eeuwenlang wordt toegepast. De tapijten zijn veelal van hoogwaardige kwaliteit en kunnen bestaan uit allerlei patronen en kleuren.

Roze tapijten kunnen een hele kamer aankleden, maar je kan je er ook mee beperken tot een bepaald deel van een ruimte. Zo kan je delen in je interieur markeren, van eetkamer tot aan zitgedeelte. De mogelijkheden met tapijten in huis, zijn oneindig.

Een roze tapijt in elke interieur

Ben je bang dat een roze tapijt misschien te vrouwelijk is, of alleen in bepaalde interieurs kan worden neergelegd? Dan heb je het bij het verkeerde eind. Want door het meegaande karakter van de kleur roze, blijkt nu dat deze tint heel goed gecombineerd kan worden met andere kleuren in huis.

  • Heb je een modern woonstijl thuis? Dan zal een licht oudroze kleed in een strakke vorm niet misstaan. Combineer verder voornamelijk met grijs en wit. En voeg er eventueel nog een zwarte tint aan toe, om het geheel wat stoerder te maken.
  • Of hou je juist van de Bohemian look in je huis? Dan kan je voor een meer fel roze tapijt gaan en zo een eclectische uitstraling in je interieur creëren. Zorg wel verder voor een goede mix van lichte tinten, om het niet te schreeuwerig te maken.
  • Daarnaast kan ook jouw Scandi inrichting verrijkt worden met een roze tapijt. Ga voor een koraal tint en mix verder met houten meubels en woonaccessoires in grijs en wit. Een fijne combinatie van zachte kleuren en materialen. 

Doe eens iets anders met een roze tapijt

Ben je op zoek naar een nieuw en uniek decoratief object voor aan de muur? En wil je iets anders dan de zoveelste fotocollage of schilderij? Hang dan eens een roze tapijt op aan je lege wand! Vooral in de slaapkamer geeft dit een mooi effect.

Ga voor een groot formaat, wanneer je echt op zoek bent naar een eye-catcher, of hou het klein voor een subtiele en trendy look in de kamer.

Een roze tapijt zal meteen een levendige look geven in je huis. Kies welke stijl het beste aansluit op je woonwensen en je wil niet meer terug naar een saaie kleur op je tapijt.

Kijk voor meer inspiratie op Westwing

Op zoek naar meer inspirerende ideeën op het gebied van tapijten en andere woonaccessoires? Vergeet dan vooral niet te kijken in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Vind hier de nieuwste interieutrends, styling tips & tricks en binnenkijkers om van jouw interieur een uniek interieur te maken.

Aankomende sales