Rozenboog

Rozenboog

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRozenboog

Je bent gek op rozen en je droomt van een prachtig gedecoreerde tuin vol met adembenemende rode en roze rozen. Maak je droom waar en ga aan de slag! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe tover je je tuin om in een romantische plek waar je hele middagen in wilt vertoeven tussen bloemen waar jij gek op bent?

Creëer een spectaculaire entree van je tuin met een rozenboog! Laat je rozen de rozenboog begroeien en je hebt zo een prachtige roze rozenhemel! Ook kun je een paar rozenbogen achter elkaar plaatsen en creëer zo als het waren een tunnel van rozen. ’s Zomers is dit de plek in de tuin waar het lekker koel blijft! Kortom, een rozenboog is de perfecte tuindecoratie voor om je tuin of terras te versieren met rozen!

Soorten rozenbogen

Zonder klimrozen krijg je geen vol begroeide rozenboog. Een klimroos leeft net als een klimop. Ze moeten tegen ‘iets’ aan groeien om te kunnen leven. Gelukkig zit er vaak een raster in een rozenboog waar de klimroos met gemak in verstrengeld kan raken om zo de hele boog te begroeien! Naast klimrozen kun je ook andere klimplanten tegen de rozenboog aan laten groeien. Een gedecoreerde tuin met groene rozenbogen is origineel en valt op!

Een rozenboog heb je in verschillende breedtes en hoogtes. Zo kun je kiezen uit een rozenboog van:

  • 100 cm x 240 cm
  • 120 cm x 298 cm
  • 120 xm x 285 cm
  • 150 cm x 270 cm

Naast het formaat kun je ook qua materiaal kiezen wat voor soort rozenboog je in de tuin wilt plaatsen. Een rozenboog van hout, metaal of kunststof. Bekijk welk materiaal het beste in de tuin past! Een metalen rozenboog is vaak gedecoreerd met puntige bogen, ook wel Gotische bogen genoemd, dat een goede toevoeging is in een romantisch gedecoreerde tuin!

Houten rozenboog

In de winter staat een houten rozenboog meer in het zicht dan een rozenboog van metaal. Door de klassieke vormen kan een houten boog zonder rozen erg mooi staan! Alleen dan moet je niet vergeten om de rozenboog van hout goed te onderhouden! Zonder goede verzorging gaat het hout rotten en dat wil je niet. De rozen worden te zwaar en verandert de boog in een rare kronkel. Door met transparante grondverf de rozenboog te verven, gaat de boog veel langer mee! Zo heb je er meer plezier van!

Metalen rozenboog

Het grote voordeel van een metalen rozenboog is dat deze veel langer mee gaat dan een rozenboog van hout. Ook is een metalen rozenboog slanker dan een houten variant. Dit betekent niet dat de rozenboog minder stevig is! Het fijne aan een metalen rozenboog is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. De meeste rozenbogen zijn gemaakt van roestvrij metaal dat tegen vries en kou bestendig is!

Naast de vele voordelen, is het wel handig om te weten dat het monteren van een metalen rozenboog niet heel gemakkelijk is! Hier heb je wat ervaring voor nodig!

Pergola

In de zomer is een pergola van harte welkom in de tuin! Waarom? De pergola zorgt voor een beetje verkoeling na uitgebreid in de zon te hebben gelegen. De meeste pergola’s zijn te vergelijken met een parasol, maar dan heeft deze een vierkante vorm. Naast verkoeling zijn houten pergola’s ook perfect voor de groei van een druivenstruik in de tuin! Ruil de druiven in voor klimrozen en je kunt ’s zomers heerlijk lunchen of dineren onder de hemel van rozen!

Bruiloftsdecoratie

De roos staat symbool voor de universele liefde: de perfecte decoratie voor een bruiloft! Niets is romantischer dan het ja-woord geven bij een rozenboog dat gedecoreerd is met adembenemende mooie rozen!

Genoeg inspiratie opgedaan voor een prachtig gedecoreerde tuin? Waar wacht je nog op? Plaats een rozenboog in de tuin en geniet de hele zomer van je prachtige rozen!