Rustieke kaarsen

Rustieke kaarsen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRustieke kaarsen

Met rustieke kaarsen creëer je een hartverwarmende sfeer in je woonkamer, slaapkamer of tuin. Rustiek betekent landelijk, maar rustieke kaarsen zorgen ook voor een romantische sfeer. Als je jouw woon- of slaapkamer wilt klaarmaken voor wat romantiek, dan zet je dus de nodige rustieke kaarsen op één of meerdere plekken in je kamer.

Ook als het ’s avonds vroeg donker is, kun je wel een verwarmende sfeer in je huis gebruiken. Doe niet dat felle kamerlicht of ongezellige leeslampje aan, maar ga voor sfeer en kies allerlei soorten rustieke kaarsen om die behaaglijke sfeer in je kamer te creëren. Ideaal om samen bij te dineren, bij elkaar onder een fluweelzacht dekentje weg te kruipen of gewoon om volledig tot rust te komen na een lange, intensieve werkdag.

Elegantie met rustieke kaarsen

Rustieke kaarsen zijn grovere kaarsen. In plaats van een gladde buitenkant hebben ze een structuurtje, verschillen in kleur, en apartere of grotere vormen, zoals de zogenoemde stompkaarsen. Een rustieke kaars die je alleen in je kamer zet, zorgt door de rustieke vorm en structuur al meteen voor het bedrukken van een warme sfeer in je kamer. Die warme sfeer kun je tot een hoger level tillen door niet één kaars neer te zetten, maar door meerdere kaarsen bij elkaar te plaatsen.

  • Kies rustieke kaarsen van meerdere kleuren.
  • Combineer kaarsen van verschillende lengten.
  • Zet tussen je plateau vol kaarsen ook theelichthouders met allerlei verschillende structuurtjes en of printjes.

Houd de kaarsen en theelichthouders wel in eenzelfde kleurrange. Als je én veel kleuren combineert én veel structuurtjes wilt, wordt het namelijk een beetje een onrustig.

Rustieke kaarsen op de slaapkamer

De slaapkamer kan naast je woonkamer ook wel wat sfeer gebruiken! Met kaarsenlicht ontspan je beter en je kunt door kaarsen te branden uiteindelijk beter inslapen dan wanneer je een lampje aandoet. Hoe krijg je die ultieme, verwarmende en intieme sfeer op jouw slaapkamer? Nou, door deze tips toe te passen:

  • Zet je rustieke kaarsen verspreid door je kamer, bijvoorbeeld aan beide zijden van je kamer. Zo is er overal een beetje licht en blijf je door de ‘omheining’ helemaal ín je slaapkamer, ook met jouw gedachten!
  • Plaats op één of enkele plekken een geurkaars met een geur die je doet ontspannen.
  • Zet ook naast je bed wat kaarsen, maar dan leuk bij elkaar op een rustieke schaal. Zo geef je jouw bed een soort podium. Ga voor gekleurde kaarsen die bij je bed passen.
  • Om de romantische sfeer te accentueren leg je ook wat bloemen of bloemknoppen op kastjes en plankjes tússen of óm je kaarsen heen. Je wilt natuurlijk niet dat de bloemen in de fik vliegen.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.