Rvs Lampen

Rvs Lampen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRvs Lampen

Lampen zijn meer dan alleen fijne accessoires die jouw woon- of slaapkamer van het juiste licht voorzien. Mooie lampen zijn belangrijke woonaccessoires die je interieur naar een hoger niveau kunnen tillen. Behalve functionaliteit is dus ook het design van jouw lamp een aandachtspuntje. Zoek je een lamp met een strakke, moderne uitstraling? Dan kunnen rvs lampen je huis zeker opleuken.

Rvs is de afkorting voor roestvast staal, ook wel eens roestvrij staal genoemd, en is een duurzame materiaalsoort. Als je extra duurzaam bezig wilt zijn, koop je rvs lampen met ledverlichting. Ledlampen zijn energiezuinig, hebben een langere levensduur en zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren. Twijfel je nog over het soort lamp? Lees snel verder voor een overzicht van verschillende soorten rvs lampen.

Soorten rvs lampen

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe lamp, kom je ontelbaar veel soorten en modellen tegen: van glas tot rvs en van hanglampen tot vloerlampen. Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Hieronder een handig lijstje met soorten rvs lampen.

  • Rvs staande lamp: leuk voor naast de bank of gebruik de vloerlamp ter decoratie in de woonkamer. Een staande lamp van rvs is zeer geschikt als leeslamp.
  • Rvs tafellamp: dit zijn meestal kleinere lampjes die vooral zorgen voor sfeerverlichting. Voor extra sfeer kies je een tafellamp met stoffen lampenkap en rvs poten.
  • Rvs hanglamp: bijvoorbeeld voor boven de eettafel! Aan tafel wordt gewerkt, gegeten, urenlang gekletst en er worden spelletjes gespeeld. Goede verlichting is dan wel zo handig. Hang rvs lampen boven de tafel, zodat het licht van bovenaf komt en je er dus niet in kijkt. Om het licht makkelijk af te stemmen op de activiteit, is het handig om een dimmer te plaatsen.
  • Rvs wandlamp: deze lamp is handig als je weinig ruimte op de vloer hebt of als je een object op de muur wilt verlichten.

Tip: denk van tevoren goed na over de functie van rvs lampen. Dienen ze als basisverlichting of als sfeerverlichting? Onder basisverlichting vallen lampen die je aandoet wanneer het donker wordt, zoals rvs staande lampen, hanglampen of spots in het plafond.

Dit is vooral functioneel licht om te kunnen werken of koken.

Sfeerverlichting zorgt voor sfeer in huis. Denk aan staande rvs lampen naast de bank of een lampje op een bijzettafel. Deze lampen zorgen voor een gezellige uitstraling en maken een kamer meteen een heerlijk plekje om te vertoeven.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.