Rvs spiegel

Rvs spiegel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorRvs spiegel

Of je nu een kleine of een grote tuin hebt, een spiegel kleedt altijd leuk aan. Een rvs spiegel is hier uitermate voor geschikt. Omdat deze spiegel niet snel gaat roesten, kun je hem het hele jaar buiten laten hangen. Hang een rvs spiegel tegen de muur of geef jouw nieuwe spiegel een mooi plekje in de zithoek buiten. De tuin zal ineens een stuk ruimer ogen!

Met een rvs spiegel in de tuin geef je een stukje schaduw net wat meer licht of richt je extra aandacht op een mooi kunstwerk of ornament. Bovendien is een rvs spiegel goed te combineren en past hij dus goed bij de meeste meubels. Heb je geen tuin? Ook op het balkon of in de woonkamer geeft deze spiegel extra sfeer!

Ideaal: roestvast staal

Roestvaststaal is een metaal met veel goede eigenschappen. Om te beginnen heeft het een mooie uitstraling. Daarnaast gedraagt rvs zich als een edel metaal. Dit zijn metalen die niet of nauwelijks worden aangetast door oxidatie. Rvs wordt vaak ook roestvrijstaal genoemd.

Let op: Onder bepaalde omstandigheden kan ook rvs gaan roesten. Regelmatig schoonmaken is dus belangrijk. Bij goed onderhoud kan een rvs spiegel dan gemakkelijk tientallen jaren mee gaan!

Hangt ‘ie goed?

Een rvs spiegel is ideaal in de badkamer, maar een dergelijke spiegel kan je ook heel goed buiten ophangen. En wanneer je dat doet, moet het natuurlijk wel een beetje bij de buitensfeer passen. Je kunt hem passend maken, door hem te versieren met takjes of bloemen, of door hem op een bepaalde manier op te hangen:

  • Gebruik dik scheepstouw. Hoe je een spiegel van rvs met touw ophangt, is afhankelijk van de vorm van de spiegel. Bij een ronde spiegel is het leuk om het touw om de gehele rand van de spiegel bevestigen, bij een rechthoekige rvs spiegel kun je het touw bijvoorbeeld alleen om de hoeken binden.
  • Hang de spiegel op aan een leren paardenhoofdstel, die riempjes die het paard om het hoofd heeft bij het rijden. Origineel en echt buitenleven!
  • Hang de spiegel op met een grove, lange ketting. Bevestig de ketting aan de zijkanten van de rvs spiegel en hang deze aan een grote haak, zodat de ketting goed zichtbaar is.

Je rvs spiegel weer als nieuw!

Een oude spiegel tover je gemakkelijk en snel om tot een nieuwe spiegel! Donkere plekken kun je verwijderen door alle verkleurde zilverplekken aan de achterkant van de rvs spiegel af te schrapen. Tape daarover stukjes aluminium folie. Om hem helemaal te laten glimmen, boen je met een prop oud krantenpapier over het glas heen. Gebruik hiervoor geen schoonmaakmiddel of afwasmiddel, dit maakt de spiegel vet en het laat strepen achter. Ook zilverpoets is een middel om je spiegel weer optimaal te laten glanzen!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.