Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorScandinavisch Design

Scandinavisch Design

Eenvoudig, terughoudend en niet te glamoureus, is exact waar het Scandinavisch design voor staat! Deze "keep it simple" eigenschap is daarom precies de reden waarom deze stijl zo populair is en waardoor de vraag ernaar blijft groeien. Het Scandinavisch design is door zijn ongecompliceerde en tevens eenvoudige houten ontwerp tesamen met de heldere en vrolijke kleuren een zeer aangename stijl voor in uw huis.

Het Scandinavisch design is door zijn ongecompliceerde en tevens eenvoudige houten ontwerp tesamen met de heldere en vrolijke kleuren een zeer aangename stijl voor in uw huis. Laat je inspireren en ontdek met welke Scandinavische woonaccessoires je een perfect gestylede huis krijgt!

 

Scandic look

Het Scandinavisch ontwerp is, in tegenstelling tot andere interieur- en woonstijlen, straightforward, down to earth en is niet gebaseerd op de huidige manier van denken. De Scandinavische look heeft geen franjes, versieringen of andere modieuze decoraties nodig om een gewaardeerde stijl te zijn.

Scandinavische meubels – gebaseerd op de natuur

Open evenals ruime woonruimtes, functionele architectuur en veel hout zijn kenmerkend voor het Scandinavische design!

Het ontwerp van de Scandinavische stijl is sterk op de natuur gebaseerd, waardoor meubelen en decoraties natuurlijk over komen. Dit geldt niet alleen voor de gebruikte materialen, maar eveneens voor de vormen en het aanzien van elk geselecteerde meubel. Daarnaast, is het mooie van de Scandinavische meubels dat men de schaarsheid van het Scandinavische landschap en de verbondenheid met de natuur erin terug kan vinden.

Natuurlijke materialen zoals licht hout, leer, linnen of katoen geven de rechte en strenge vormen van deze look de comfort en warmte die het nodig heeft. Het hout wat voornamelijk voor Scandinavische meubels gebruikt wordt is

  • Sparren,
  • dennen
  • of berken

Met de natuur als voorbeeld wordt er niet alleen bij de producten veel nadruk op een hoge kwaliteit gelegd, maar ook tijdens het proces. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom de Scandinavische meubels duurzaam en stevig zijn. Daarnaast, aangezien er bij het maken van de meubels veel nadruk op de qualiteit en het design wordt gelegd, houden de meubels niet alleen voor vele jaren, ze zijn daarentegen tevens tijdloos en modern.

Scandinavisch design – gezelligheid

Scandi styleDuidelijke en rechte vormen betekenen niet noodzakelijk dat het design door scherpe en rechte hoeken wordt bepaald. Wat er wel mee beoogt wordt is dat de vormen enkel door de natuur worden aangeduid! Gladde randen of gebogen vormen.

De stijl van het noorden combineert alle vormen die er in de natuur te vinden zijn. Precies hierom barst het meubilair, zoals banken, stoelen en gestoffeerde meubels, van gezelligheid en nodigen ze u uit comfortabel plaats te nemen en te genieten van de omgeving.

Scandinavisch design – kleuren en vormen

Levendige kleuren zijn bij de Scandinaviërs een must! De winter is er erg lang en koud en door levendige kleuren in het huis te verwerken wordt het een beetje met het weer gecompenseerd. Waar poederachtige pasteltinten een prachtige basis leggen, creëren sterke en opvallende kleuren geweldige accenten.

  • Om het daglicht optimaal te kunnen reflecteren gebruikt deze Scandinavische stijl vaak koele kleuren, zoals hemelsblauw en zuiver wit. Deze kleuren weerspiegelen het licht en kunnen zowel op de muur of als kleur voor zitmeubelen, kasten, planken en tapijten worden gebruikt.
  • Zachte stoffen en fijn porselein met kleurige patronen zorgen ervoor dat het kleurenschema in de Scandinavische huizen compleet is. Naast deze eenvoudige kleuren, patronen en grafische motieven uit de natuur, zoals dieren, bossen of zelfs mythische wezens, zijn eveneens andere accessoires of decoratieve elementen te vinden die bij deze stijl passen.

 Scandinavisch licht is schaars

In het noorden is het een feit dat het in de winter erg donker is, wat het licht schaars maakt. Vandaar dat het licht voor Scandinaviërs zeer belangrijk is. Al het natuurlijke licht en warmte van de zon worden versterkt met behulp van doordachte architectuur en het gebruik van felle kleuren.

Wat niet door heldere en vrolijke nuances kan worden gecreëerd, moet door andere lichtbronnen worden gecompenseerd. Dit kan onder meer met lampen, verlichting en kaarsen worden bereikt wat eveneens een grote en belangrijke rol speelt in het Scandinavisch design.

Scandinavisch Design

Scandinavisch design – allesbehalve saai

Sommigen zullen misschien wel denken dat een Scandinavisch design met zijn eenvoud en terughoudendheid nogal saai overkomt. Het tegendeel is waar! De Scandinavische stijl is diverser dan in eerste instantie mogelijkerwijs gedacht!

Scandinavische meubelen, woninginrichting en woonaccessoires zullen u blijven verbazen door het tijdloze, ingetogen en elegante design. Alhoewel het Scandinavisch design sterk op leunt, kunnen deze meubels zeer spannend zijn. Door verschillende patronen en kleurstellingen te gebruiken wordt het een indrukwekkende en opvallende eyecatcher.

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtige Scandinavische woonaccessoires scoren? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels van Scandinavisch design.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw exclusieve woonaccessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.