Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorScandinavisch interieur

Op zoek naar een rustige inrichting voor je huis? Een Scandinavisch interieur straalt rust en eenvoud uit, maar staat ook voor luxe en een moderne leefomgeving.  

Wat houdt dat in, een Scandinavisch interieur? Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door de rustige uitstraling. Er wordt veel gebruik van gemaakt in een minimalistische en sobere inrichting. Naast de rust, wordt in een Scandinavisch interieur vaak gekozen voor luxe en comfort. Ondanks de minimalistische inrichting is alles wat er in het interieur staat comfortabel.

Wonen in een Scandinavisch interieur: heel duurzaam

Scandinavische meubels zijn over het algemeen met de hand gemaakt en staan bekend om de innovatie en gebruiksvriendelijkheid. Bij het ontwerpen van de meubelen wordt rekening gehouden met de duurzaamheid.

Kleuren in een Scandinavisch interieur

De kleuren die in een Scandinavisch interieur gebruikt worden zijn over het algemeen wit en grijs, gecombineerd met natuurtinten en natuurlijke materialen. Maar wit is de basis! Wil je wat meer kleur in je huis? Vul dit dan aan met pasteltinten. Dit past perfect bij de stijl van het Scandinavisch interieur.

Materialen in een Scandinavisch interieur

Alles draait om natuurlijke materialen. Te beginnen met een houten vloer. De vloer is gemaakt van essen-, eiken- of dennenhout en kan wit geverfd worden. In Scandinavië is het vaak lang koud en dus vind je er veel warme stoffen, zoals wol, vilt of dierenvachten. Op de bank ligt bijvoorbeeld een schapenvacht. De keuze voor lichte kleuren komt omdat het er zo snel donker is. Door de lichte kleuren wordt optimaal gebruik gemaakt van het daglicht.

Accessoires

Naast de meubelen vinden de accessoires ook hun oorsprong in de natuur. Wat perfect past in een Scandinavisch interieur zijn accessoires van hout, zoals bijvoorbeeld een kruk of een mooie salontafel. Maar de schapenvacht op de bank of een wollen plaid zijn echt de perfecte accessoires voor een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch comfort

Ben je al bekend met de term Scandinavisch comfort? Dat betekent in de slaapkamer luxe en comfortabele matrassen. Naast een goede en luxe matras kun je je slaapkamer gemakkelijk aanpassen aan de Scandinavische stijl door te kiezen voor een houten bedframe, een extra deken bij het voeteneind en als opbergmogelijkheid een houten kist. Op de vloer leg je een schapenvacht of een kleed van een andere dierenvacht.

Een Scandinavisch interieur heeft als basis rust. Kies dus niet voor teveel accessoires, maar voor een paar opvallende en mooie accessoires. Deze komen zo optimaal tot hun recht. De woning moet rust en minimalisme blijven uitstralen!

Vind het bij Westwing

Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan Scandinavisch accessoires en meubels. Zo tover jij je interieur om in een huis vol met prachtige Scandinavische items!

En het fijne is: een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw Scandinavische items zijn nog maar één klik bij je vandaan!