Scandinavische meubels

Scandinavische meubels

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorScandinavische meubels

Wil je een huis dat er up to date uitziet zonder al te trendy te zijn? Dan ligt de Scandinavische stijl helemaal in jouw straatje! Onze bovenburen hebben een waanzinnig goede smaak. Het geeft je interieur een gevoel van rust met een design touch en een vleugje kleur.  

Als je het slim aanpakt, hoef je niet eens al je meubels te vervangen. Kies bijvoorbeeld een goede zitbank in Scandinavische stijl en je woonkamer krijgt meteen een heel ander gevoel!

Scandinavische stijl in huis

Scandinavische meubels kun je omschrijven als sober, authentiek en minimalistisch. Je ziet veel strakke lijnen waardoor het wel een modern gevoel geeft aan je interieur. En sober betekent, zeker in het geval van Scandinavische meubels, absoluut niet hetzelfde als saai!

De meubels hebben stoere vormen zonder lomp en log te zijn. De afwerking is strak en simplistisch. Kies een bank in Scandi stijl als basis en bouw het vanaf daar verder uit.

Lichte kleuren en natuurlijke materialen

Wat heel kenmerkend is voor een Scandinavische stijl is het kleurgebruik: het zijn vooral lichte, natuurlijke tinten. De basis van een interieur met deze look is vaak wit. Daar zit een idee achter: in Scandinavië is het heel vroeg donker, door te kiezen voor lichte kleuren heb je zoveel mogelijk aan het daglicht.

De witte basis van de Scandi stijl wordt aangevuld met grijs, zwart en pasteltinten. Woonaccessoires kunnen ook fellere kleuren hebben, zoals bijvoorbeeld kussens op de bank of stoel. Maar de meubels zelf zullen nooit een heel drukke look hebben.

Natural vibes

Scandinavische meubels met deze trendy look en feel worden altijd gemaakt van natuurlijke materialen, dat versterkt ook de uitstraling van je interieur. Denk aan hout. Hout geeft een interieur warmte en dat zie je terug in de Scandinavische stijl.

Van houten meubels zoals een krukje of een grote kast, tot houtaccenten in accessoires of op de grond of tegen de muur. Wat je ook veel zit zijn witgeverfde houten vloeren. Hierdoor komen de meubels extra mooi uit. Het hout en het kleurgebruik zorgt voor die bekende natuurlijke uitstraling van een interieur in Scandinavische sferen.

Stylingtip!
Los van de rustige basis worden Scandinavische meubels wel gecombineerd met patronen en geometrische vormen. En daar mag best wat kleur in zitten! Zelfs een neonkleur is uitgesloten. Hierbij kun je denken aan dessins op kussen of een opvallend patroon op de muur in de vorm van behang. Op deze manier staat er iets heel speels tegenover de meubels.

Wat voor Scandinavische meubels kies jij?

  • Tafels
  • Kasten
  • Stoel
  • Banken
  • Vloerkleden
  • Accessoires

Niet iedereen heeft de luxe, en vaak is het ook helemaal niet nodig, om al de meubels in huis te vangen en zo een nieuwe look te creëren. Je maakt het verschil door goed te kijken naar de details.

Oud & nieuw in de mix
Scandinavische meubels stralen kwaliteit, functionaliteit en een minimalistisch design uit, maar dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Je kunt ook met tweedehands of vintage items zo’n sfeer creëren. Investeer in meubels waar je nog jaren gek op blijft, en wissel regelmatig met accessoires als je het gevoel hebt weer even iets anders te willen.

Accessorize!
Zoek het voor een Scandinavische stijl ook niet alleen bij meubels maar kleed het aan met plaids en kleden. Hang kunst aan de wand. Of zet een houten krukje op een grappige plek in de kamer met gekke accessoires erop.

Leefbaar design
Wat onze bovenburen heel belangrijk vinden, is dat er thuis geleefd moet kunnen worden. Design is leuk, maar het moet praktisch blijven. Licht speelt de hoofdrol dus houd je ramen zoveel mogelijk vrij om het daglicht je huis in te laten komen. Kies je voor een bank in dat kenmerkende Scandinavische design? Leg er dan wat plaids op, zet er een poef naast in een naturel tint en een mooi houten kastje of een salontafel bij. Prachtig!

Wat voor Scandinavische meubels ga jij neerzetten?

Ontdek Westwing

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een trendy huis in Scandinavische stijl. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubelen, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw Scandinavische meubels zijn nog maar één klik bij je vandaan!