Delen

Natuurlijke elementen, rust en pastelkleuren. Klinkt dat aantrekkelijk? Wij vertellen je hoe je gauw de Scandinavische stijl in huis kunt halen!

Scandinavische stijl

Licht, licht en nog eens licht!

Achter de mooie, houten deuren van de ondersneeuwde huizen, stap je binnen in een huis, gevuld met licht en ruimte. Tenminste, dat is het gevoel dat je moet krijgen na je huis volledig te hebben ingericht volgens de Scandinavische stijl! Maar om ook die ruimte te creëren in een klein een appartement, moet je creatief zijn óf zul je weliswaar wat spullen op moeten offeren. Oh jee…

Tegelijkertijd is dit wel direct het geschikte moment om eindelijk wat van die onnodige spulletjes weg te doen! Houd alleen de functionele spullen over, zoals die lekkere, zachte bank, het handige bijzettafeltje en die boekenplank voor je kookrecepten. Het mag nog wel lekker knus blijven in huis, toch?

De eetkamer staat symbool voor gezelligheid en samen eten. Wat hier dus mooi staat, is een grote, stevige, houten eettafel. Voor een mooi contrast kun je daar lichte, kunststof stoelen bij plaatsen. Maak de gezellige ruimte af met het gebruik van vloerkleden van een zachte stof en mooie, katoenen gordijnen aan het raam. Het liefst met een leuk patroontje erin. Gebruik hierbij een lichte gordijnstof; het belangrijkste is immers het lichtinval! Om dit idee te versterken, kun je het beste gebruikmaken van zachte pastelkleuren aan de muur. Dit reflecteert het invallend licht beter in het huis dan donkere kleuren. Een heuze verlichting dus!

De magie van de natuur

In de Scandinavische cultuur draait het allemaal om de natuur! Men haalt zijn inspiratie uit alle natuurlijke elementen om zich heen en past dit toe op zijn woonomgeving. Daarom kunnen deze natuurlijke elementen ook niet ontbreken in jóuw Scandinavisch-gestijlde inrichting!

Hout is de basis

Zonder twijfel is hout hét belangrijkste materiaal, als het gaat om een interieur volgens de Scandinavische stijl. Zelfs de houten vloerplinten van je vrolijke vloerbedekking moeten bijdragen aan de Scandinavische uitstraling!

De vloerplinten zijn echter details. De belangrijkste elementen waar hout in terug moet komen, is in het meubilair. Dit is het meest prominente onderdeel in huis. Ga ook wat het meubilair betreft weer voor de zachte pastelkleuren. Wit meubilair straalt de meeste sereniteit uit, maar met een groen, blauw of rood kleurtje geef je toch meer vrolijkheid aan het feestje.

Als je niet per se nieuw meubilair in huis wilt halen, kun je natuurlijk ook oud meubilair restylen door met een likje verf eroverheen te gaan. Begin hier altijd wel met witte verf als basislaag! Zo weet je zeker dat je een frisse, lichte kleur krijgt en kun je met ander kleurtje daar overheen gaan. Niet alleen is dit slim voor je portomonnee, maar je draagt ook nog eens bij aan de natuurgerelateerde denkwijze van de Scandinaviërs. Recyclen is immers een milieu-verantwoorde oplossing!

Ook de vloerbedekking speelt een grote rol. Wollen, (nep)bonten en katoenen vloerkleden zijn typerend voor de Scandinavische stijl, omdat het wederom dichtbij de natuur staat. Daarnaast absorbeert het kleed de warmte van de zon, waardoor je ook ’s avonds lekker kunt genieten van warmte aan je voeten. Laat deze materialen ook in andere decoratie terugkomen. Vergeet kunststoffen!

Kleurrijke accenten

Het leidend kleurenpallet in Scandinavische interieurs bestaat uit wit, grijs en pastelkleuren. De aanwezigheid van deze kleuren in de kamer zorgt voor een interessante lichtinval. Let wel op dat je niet teveel van alles door elkaar gebruikt. Veel verschillende zachte kleuren bij elkaar kunnen alsnog zorgen voor een onrustige sfeer.

Laat de bovengenoemde kleuren terugkomen in het interieur, door bijvoorbeeld kaarsen, vazen en potten in dezelfde kleuren te gebruiken. De eenheid van kleur in het interieur schept een harmonieuze sfeer. Trek dit door naar de bloempotten, die je in de keuken kunt plaatsen. Als je de kleuren ook nog terug laatkomen in keukenaccessoires, zoals bijvoorbeeld de waterkoker of het koffiezetapparaat, schep je de ultieme uniforme uitstraling.

Ga je liever niet voor eenheid? Het scheppen van contrasten kan ook een goed idee zijn! Gekleurde stoelen aan een mooie, steigerhouten tafel geven het speels contrast tussen rust en vrolijkheid weer. Ook is het geen ramp als niet alle stoelen van hetzelfde model zijn. De onderlinge verschillen kunnen ook weer ten goede van het speels contrast komen. Het is maar waar jouw voorkeur ligt!

Decoratie

In de Scandinavische stijl gaat het ook vooral om decoratie. Het mag best de aandacht trekken qua presentatie, maar liever niet wat betreft de kwantiteit. Erg gangbaar voor de Scandinavische stijl, is het gebruik van staande lampen of mooie, pastelkleurige kaarsen. Wat natuurlijk echt in het rijtje hoort, is de Zweedse lantaarn. De naam zegt het al!

Wat kussens betreft kun je wel gaan voor de fellere kleuren. De fellere kleuren zorgen ervoor dat deze kussens meer tot uiting komen, in tegenstelling tot de pastelkleurige of witte bank waarop ze liggen. Daarnaast maken glazen en porseleinen beeldjes op tafel het geheel af. Het gaat allemaal om de details!

Als je al deze stappen hebt doorlopen, steek je een kaars op, kun je lekker plaatsnemen op de bank onder je warme, wollen dekentje en genieten van het zachte en perfecte Scandinavisch interieur!
Product-mood-scandi
Skandi-banner-NL
bottom-banner-styles_NL_1

De sales begint vandaag

Aankomende sales