Scandinavische stoelen

Scandinavische stoelen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorScandinavische stoelen

Zoals ieder land een eigen signatuur met zich mee draagt als het neerkomt op design, mode en interieur, zo hebben ook onze Scandinavische noorderburen een hele duidelijke stijl. Bekende ontwerpers hebben zich gebogen over het beste design voor kasten, tafels, accessoires, banken en stoelen.

Val je voor deze stijl en zou je die graag bij jou in huis halen? Dan kun je dat heel goed doen met nieuwe, Scandinavische stoelen! Deze stoelen hebben zulke duidelijk herkenbare lijnen dat je met één stoel de hele ruimte qua sfeer kunt veranderen.

Soorten Scandinavische stoelen

De Scandinavische stijl staat voor rust, licht en eenvoud. Subtiele lijnen stralen een moderne sfeer met soms een kleine hint naar retro design, of juist met een sterke vintage verwijzing. Scandinavische stoelen doen dat ook!

Scandinavische stoelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, voorzien van een lichte bekleding of komen in een eenvoudige, effen kleur. Typische Scandinavische stoelen:

  • Rotan stoelen! Die zijn puur natuur en door hun associatie met de seventies erg retro.
  • Scandinavische stoelen met een kunststof kuipzitting en houten pootjes. Een heel herkenbaar design waarmee je meteen de hele ruimte van een Scandic look voorziet.
  • Een simpele stoel met houten zitting en dunne metalen pootjes. Multi inzetbaar en erg functioneel! Deze stoelen zijn door hun eenvoud erg Scandinavisch.

Compleet met Scandinavische stoelen

Elke ruimte kun je inrichten volgens de Scandinavische stijl. Dat hoeft helemaal niet te betekenen dat er drastische veranderingen moeten gebeuren. Stoelen met een Scandinavisch design hebben een duidelijke signatuur en stralen meteen die herkenbare, stijlvolle sfeer de ruimte in.

  • Stijl je woonkamer met Scandinavische stoelen: in de woonkamer wil je neer kunnen ploffen, de dag van je af laten glijden en kunnen genieten van een zithoek die helemaal naar jouw zin is. Kies daarom voor een comfortabel Scandinavisch design! Ook fauteuils worden door Scandinavische hand gemaakt. Fauteuils met een retro design en een lichte bekleding zijn aangenaam en heel Scandic! Samen met lichte kussens en Scandinavische accessoires als een schapenvacht en lichte, glazen vazen is de look compleet.
  • Een Scandinavische eethoek: vind je de eethoek ingedut en wil je met een nieuwe trend aan tafel? Met alleen al Scandinavische eetkamerstoelen blaas je een frisse wind in deze ruimte. Eetkamerstoelen zijn misschien wel de specialiteit van onze noorderburen. Kuipvormige stoelen van kunststof met houten pootjes zijn heel handig langs de eettafel. Mocht je iets meer voor vintage willen gaan, dan zijn de retro stoelen van een roodachtig teakhout met zwart leren zitting een beter idee.
  • Een Scandinavische stoel in de slaapkamer: eén stoel voor in de slaapkamer: dat is altijd handig om rondslingerende kleding op te leggen, even op te zitten om de schoenen aan te trekken èn ideaal om je favoriete sfeer mee aan te geven. Rotan stoelen zijn dan de beste toonaangevende stoelen voor in de slaapkamer. Je hoeft er niet veel op te zitten en deze stoelen zijn super sfeervol. Zeker met een mooi schapenvacht!

Waar te koop?

Enig idee waar je prachtige Scandinavische stoelen kunt vinden voor een mooie prijs? Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan Scandinavische stoelen. Dat niet alleen. Ook vind je bij Westwing Scandinavische tafels, kasten en fancy woonaccessoires.

Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw Scandinavische stoelen zijn nog maar één klik bij je vandaan!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.