Zoeken
Handige en gemakkelijke bezorging
Meld je aan en ontvang een €15 voucher!

Schalen

92 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

De serveerschaal: must have voor het diner!

Bij het organiseren van een compleet en klein of groot diner, kun je rekening houden met voorafjes en toetjes. Bij deze twee type gerechten draait het naast de smaak allemaal om de presentatie. En met behulp van mooie schaaltjes ben je al een groot stuk op weg! Het gebruik van schaaltjes of dienbladen is een stijlvolle manier om jouw zelfgemaakt voorafje, heerlijk toetje of gezond tussendoortje mee op te dienen en is daarom een musthave in jouw keuken of provisiekast! Voor welke schaaltjes en dienbladen ga jij?

Amuseschaaltjes

Amuseschaaltjes zijn de perfecte schaaltjes voor het serveren van fingerfood. Deze schaaltjes zijn vaak gemaakt van glas of porselein en zijn klein van formaat. De hierdoor erg schattig ogende en tegelijkertijd zeer stijlvolle amuseschaaltjes kunnen daarom niet wegblijven bij een compleet driegangendiner!

Het leuke van amuseschaaltjes is dat geen enkel schaaltje hetzelfde hoeft te zijn. Je kunt kiezen voor allerlei verschillende vormen van amuseschaaltjes. Als je een lekkere, oosterse salademix hebt, kun je deze het beste kwijt in de grotere, platte amuseschaaltjes. Een lekkere pikante saus kun je doen in het kleinste, ronde schaaltje met wat lekkere roomsaus in een stervormig schaaltje. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een uniforme stijl en maak je gebruik van dezelfde vorm amuseschaaltjes voor elk gerecht. Zolang het maar past in de leidende sfeer.

Presenteren op een dienblad

De presentatie van amuseschaaltjes is pas af als je deze serveert op een mooie, zilveren serveerschaal of dienblad. De combinatie van zilver en porselein creëert een erg chique look. In plaats van porselein zou je ook kunnen gaan voor glazen amuseschaaltjes. Deze schaaltjes laten weliswaar minder aan de verbeelding over dan de porseleinen amuseschaaltjes, maar zijn qua presentatie minstens net zo luxueus. Naast de zilveren serveerschaal zijn originele alternatieven de acacia houten serveerschaal of dienblad en een bamboe serveerschaal. Het contrast tussen de diepdonkere, bruine kleur en het glimmende van de schaaltjes zorgt ervoor dat de amuseschaaltjes er duidelijk uitspringen. Stijl en klasse spelen hier een grote rol!

Schaaltjes voor toetjes

Ambachtelijk ijs heeft zijn charme, maar het gaat ook vooral om hoe je het ijs naar jouw gasten presenteert. Met de ijscoupe haal je een chic woonaccessoire in huis! Doordat de ijscoupe vaak van glas is gemaakt, hangt de presentatie vooral af van de bolletjes ijs die zich in het glaasje bevinden.

 • Hoe kleurrijker de ijsbolletjes, hoe vrolijker jouw ijscoupe oogt en des te meer zul je genieten van de zoete, zachte smaak van de zomer in jouw glas.
 • De keuze in vorm van de ijscoupe hangt geheel af van jouw smaak.
 • Je kunt kiezen voor de korte ‘whiskyglazen’ als ijscoupe, die lekker in de hand ligt. Deze zijn wat breder van vorm.
 • Je kunt ook voor de ‘longdrink’ ijscoupe kiezen, die wat langwerpiger is. Hier kun je een heuse ijscocktail in maken!
 • Naast de glazen ijscoupe is er ook de ijscoupe van porselein en keramiek. Deze zijn vaak al bewerkt met kleuren en kleuraccenten om de vrolijke en fruitige sfeer wat kracht bij te zetten. Leuk is om een set van meerdere ijscoupes aan te schaffen van hetzelfde thema.

  Schaaltjes voor tapas

  Houd jij ook zo van tapas en vind je het leuk om zelf tapas te maken en op te dienen? Dan is een tapas servies alles wat je nodig hebt om lekker uitgebreid te tafelen met je vrienden en familie. Het tapas servies is een vrolijk servies dat een grote variatie aan verschillende patronen en kleuren heeft. Het tapas servies biedt een grote verscheidenheid aan allerlei schaaltjes, kopjes en andere accessoires. Ze zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld een 4, 6 of 8-delig servies. Daarnaast bevat dit serviesgoed ook enorm trendy Spaans bestek, zoals bijvoorbeeld mooi gevormde lepels. Het servies met bijbehorende verschillende gerechten op schaaltjes zorgt meteen voor een mediterrane en feestelijke sfeer. Buen provecho!

  Handige en gemakkelijke bezorging

  Tot 30 dagen gratis retourneren

  Klantenservice +31(85)8889079