Schapenleren fauteuil

Schapenleren fauteuil

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchapenleren fauteuil

Een klassieke touch in je woonkamer, maar toch een vintage en hippe look? Dat krijg je met een schapenleren fauteuil in je zithoek. Schapenleer is een mooie zachte leersoort. Het leer van een schaap is gemakkelijk bewerkbaar en hierdoor eenvoudig te vervaardigen in de meest vloeiendste vormen van meubelen.

De look van een schapenleren fauteuil is klassiek, maar het heeft ook iets robuusts. Doordat schapenleren fauteuils al eeuwenlang bestaan, hebben ze vaak een vintage stijl en die past nu perfect bij de hedendaagse woontrends! Lees verder en ontdek waar je jouw schapenleren fauteuil een eerbiedig plekje kunt geven en hoe je het schapenleer kunt onderhouden.

Vintage look in je huis

Schapenleer is ontzettend soepel en zacht. Een schapenleren fauteuil zit dan ook erg lekker. Het kan een zachte uitstraling aan je woonkamer geven, maar fauteuils van schapenleer kunnen ook een vintage twist hebben. Vanwaar die tegenstelling? Nou, schapenleer is erg goed te bewerken. Normaal is de schapenhuid wit van kleur. Vooral schapenleren fauteuils in lichte tinten geven een zachte look aan je huis. Het leer is echter ook goed te verven en met een donker tintje wordt een schapenleren fauteuil stukken stoerder en robuuster. Perfect voor die vintage look in je huis.

Een schapenleer fauteuil is geweldig als eyecatcher in je interieur. Zet hem mooi in je zithoek bij je banken. Daarnaast kun je hem ook geweldig gebruiken als leesfauteuil in een apart hoekje. Op de slaapkamer geeft de schapenleren fauteuil een mysterieus tintje aan de kamer.

Houd je schapenleren fauteuil mooi

Je schapenleren fauteuil is natuurlijk het mooist als hij er netjes uit blijft zien. Hoe houd je de fauteuil mooi?

  • Zet je schapenleren fauteuil niet in de zon. Het schapenleer kan namelijk door de ‘open structuur’ van de huid gemakkelijk verkleuren. Houd hier ook binnen in je woonkamer rekening mee. Staat je fauteuil bij het raam? Leg dan op zonnige dagen een plaid ter hoogte van de zonnestralen. Als je echter écht van vintage houdt, kun je de verkleuring die patina genoemd wordt, alleen maar mooi vinden.
  • Een schapenleren fauteuil houd je mooi door de kussens van de stoel en de rest van het leer regelmatig een onderhoudsbeurtje te geven. Hiervoor kun je een ‘old saddle wax’ gebruiken.
  • Mors je op bijvoorbeeld het zitkussen van je schapenleren fauteuil? Handel dan direct. Gebruik keukenpapier om het vocht snel te laten absorberen. Wrijf niet en dep vervolgens met een lichtvochtig wonderdoekje van buiten naar binnen. Naderhand kun je een vlek verwijderend middel voor leer gebruiken.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.