Schelpenkrans

Schelpenkrans

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchelpenkrans

Stel, de zomer komt eraan. Je wilt je interieur een kleine make-over geven door met zomerse woonaccessoires het huis te decoreren. Het wollen plaid op de bank verruil je voor een blauwe hamamdoek. De kussens krijgen een nieuwe hoes en de vazen worden gedecoreerd met roze en witte bloesemtakken.

Het zomers gevoel hoef je niet alleen in huis te creëren. Verwelkom je gasten door een mooie decoratiekrans aan de voordeur op te hangen! Heb je wel eens aan een schelpenkrans gedacht? Schelpen zijn de ultieme decoratie items voor fijne summer vibes in huis!  

schelpenkrans schelpen en donkere handdoeken

Schelpenkrans met allerlei schelpen

Denk aan schelpen en je ziet meteen een venusschelp voor je. Dat is logisch, maar er zijn nog veel meer soorten schelpen! Zo heb je de:

 • Wenteltrap
 • Wadslakje
 • Muiltje
 • Mossel
 • Tafelmesheft
 • Oester
 • Zaagje
 • Tapijtschelp

Ook met dit soort schelpen worden er prachtige schelpenkransen gemaakt. Aan jou de keuze welke jij graag aan je eigen voordeur ziet hangen! Heb je in je interieur veel witte en grijze woonaccessoires staan? Ga dan voor een schelpenkrans met witte, grijze en lichtblauwe schelpen. Zo laat je je gasten zien dat je oog hebt voor detail!

schelpenkrans etagere met verschillende schelpen

Heb je een huis voor pasteltinten gedecoreerde woonitems? Dan is een mooi versierde schelpenkrans met roze, oranje en blauwe getinte schelpen een goede optie!

schelpenkrans schelpen in verschillende schelpenhouders

Schelpenkrans in huis

Een schelpenkrans hoef je niet alleen aan de voordeur te hangen. Een leuk versierde krans met schelpen is ook een leuke toevoeging in je interieur!

 • Wat dacht je ervan om de schelpenkrans in het midden van de salontafel te leggen met een kaars in het midden?
 • Of decoreer de kale muur boven de bank met drie dezelfde schelpenkransen!
 • Heb je een schouw in de huiskamer? Hang daarboven een schelpenkrans op en je hebt een mooie zomers woonitem in de ruimte hangen!

Denk je dat een schelpenkrans alleen leuk is voor in de huiskamer? Nee hoor. Ook de hal, keuken, bad- en slaapkamer zijn perfecte ruimte om een schelpenkrans op te hangen of tegen de muur aan te zetten. Aan jou de keuze!

schelpenkrans schelpjes verzameld in glazen potten

DIY: maak je eigen schelpenkrans

Natuurlijk kun je een schelpenkrans zo kopen, maar het is nog leuker zélf een krans te maken. Kies je eigen stijl, schelpen, grootte en vorm door ‘m zelf te maken. Hoe pak je dat aan?

 1. Verzamel flink wat schelpen. Deze kun je natuurlijk zelf op het strand verzamelen, en kiezen van welke soort schelpen je er meer of minder wilt gebruiken. Woon je wat verder van zee en heb je niet zo snel de mogelijkheid naar het strand te gaan, dan kun je schelpen vaak ook zo kopen. Er zijn ook shiny verchroomde schelpen te krijgen voor wanneer je meer een glamourlook aan je schelpenkrans wilt geven.
 2. Schaf ook een van hout, stro, metaaldraad, oase of mos aan. Ze zijn in elke grootte die je maar wilt te krijgen.
 3. Kies de stijl waarin je je schelpenkrans wilt maken. Bijvoorbeeld:
  • De echte, landelijk-achtige maritieme stijl, met bootjes en andere zee-decoratie. Netjes en kleine reddingsbandjes geven je het idee dat de schelpenkrans zo uit de haven gevist is.
  • Een meer moderne stijl, design-achtig, met in een bepaalde kleur gekozen, meer eenvormige schelpen, waarmee je patronen kunt vormen.
 4. Plak met lijm de schelpen op de krans vast. Begin met de grootste schelpen en plak de kleintjes later vast; kleine schelpjes zijn een stuk makkelijker later nog in te passen. Tip: laat de lijm nadat je ‘m op de schelp hebt aangebracht even drogen, en plak ‘m daarna pas op de krans. De schelp zal dan meteen blijven plakken. Wees wel voorzichtig en precies met hoe je ‘m vastplakt, want loshalen wordt moeilijk.
 5. Breng een haak of lint aan, hang de schelpenkrans op en geef je interieur of terras een zomerse boost!

schelpenkrans schelpen in zeester in glazen vaas

Lint of standaard

Een schelpenkrans heeft een lint nodig om aan de voordeur te worden opgehangen. Maar kies er niet zomaar één uit. Waarom niet? Een bijpassend lint maakt het geheel af. Denk aan een wit zijde lint of een donkerblauwe variant.

Tip! Kies altijd een rustig, neutrale kleur als lint voor bij een schelpenkrans. Waarom? De schelpenkrans hoort de aandacht te krijgen en niet de lint zelf.

Wist je dat je een schelpenkrans ook op een standaard kan plaatsen? Voor als je de schelpenkrans in de vensterbank, op het dressoir of op de salontafel wilt plaatsen. Vaak zit zo’n standaard vast aan de krans, maar er zijn ook losse standaarden verkrijgbaar. Zo heb je de mogelijkheid om je eigen gekozen schelpenkrans op te zetten!

schelpenkrans zwemband met lamp en schelpjes

En, verwelkom jij binnenkort je gasten met een prachtige schelpenkrans aan de voordeur?

Op zoek naar meer inspiratie om je huis te decoreren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Vind hier de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks en home updates om van jouw huis een uniek gedecoreerd huis te maken.

Foto’s: Westwing & Living4Media