Schilderijen

Schilderijen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchilderijen

Schilderijen zijn heel persoonlijk en iedereen heeft een andere smaak. Gelukkig zijn ook heel veel verschillende soorten schilderijen, gemaakt in verschillende stijlen en met verschillende materialen. Mocht je dus nog op zoek zijn naar dat ene perfecte schilderij, dan zul je uiteindelijk altijd een schilderij kunnen vinden waarvan je zegt: Dat is 'm!

Ontzettend veel verschillende stijlen

Schilderijen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen, van modern tot klassiek en van abstract tot realistisch: je kunt er echt alle kanten mee op! Misschien word je wel verliefd op een abstract, kleurrijk schilderij zoals die van Mondriaan, of misschien houd je wel meer van realistische, klassiek ogende schilderijen in de stijl van Rembrandt.

Wat materialen betreft, valt er ook heel wat te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een aquarel met bloemen, of misschien geef je meer om een stilleven dat met olieverf is geschilderd. Acrylverf is ook erg populair en wordt dus vaak gebruikt in de schilderkunst.

Veel variatie in vormen

Ook qua vorm is er echt van alles mogelijk met schilderijen. Rechthoekig, rond, vierkant, ovaal.. Een op zichzelf staand schilderij of meerdere schilderijen die bij elkaar horen, bijvoorbeeld in een drieluik… Het ligt er maar net aan wat jij mooi vindt en hoeveel ruimte je in je huis hebt…

D.I.Y.-tips: Hoe hang je schilderijen netjes op?

Zodra je een schilderij hebt opgehangen, kun je er lekker van genieten. Maar bij het ophangen van schilderijen komt wél het een en ander kijken. Volg de onderstaande tips op voor een perfect resultaat!

  • Meet van tevoren op hoeveel ruimte er is voor je schilderijen. Anders kom je misschien met een prachtig schilderij thuis en blijkt het niet te passen. Zonde, toch?
  • Zorg dat je de juiste soort boor hebt voor jouw muren. Sommige muren zijn ontzettend hard, dan heb je een diamantboor nodig om er goed doorheen te kunnen komen. Diamantboren zijn te huur bij alle bekende bouwmarkten. Of vraag iemand te helpen!
  • Zorg ervoor dat je schilderij mooi recht hangt. Dit kun je doen met behulp van een waterpas.
  • Om je schilderijen nog beter tot hun recht te laten komen, kun je schilderijverlichting gebruiken.

Er bestaat niet zoiets als ‘hét perfecte schilderij’, want smaken verschillen natuurlijk. Het is helemaal aan jou om te bepalen wat jij mooi vindt. Wél staat het vast dat er ontzettend veel keus is wat schilderijen betreft. Laat je fantasie dus lekker de vrije loop en ga op zoek naar het perfecte schilderij voor jou!