Schilmesje

Schilmesje

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchilmesje

Schilmesjes heb je nooit genoeg in je keukenlade liggen! Je schilt er aardappels mee, schrapt er worteltjes mee, snijdt er appels mee in stukjes en noem maar op. Als je geen complete messenset hebt, grijp je voor iedere snijklus al snel naar je schilmesje in je keukenlade.

Snijden, snijden, snijden: een taak die je vrijwel iedere dag in je keuken wel doet als je van koken houdt. Of je nu volop groenten snijdt, kipfilet in stukjes snijdt of van stamppotjes houdt en daarvoor volop aan de slag moet met een schilmesje om de aardappels te schillen voor je ze in de pan gooit. Een schilmesje gebruik je voor zoveel dingen! Lees verder en je leert hoe je al die snijklusjes nog sneller klaart!

Het basic schilmesje

Ongekend hoe handig het basic schilmesje is en hoe vaak je deze nodig hebt. Voor slechts één euro kun je vaak al vijf van die basic witte schilmesjes kopen. Ze zijn die euro meer dan waard, want zo’n schilmesje komt zelfs al van pas als je bijvoorbeeld een nieuwe broodzak niet open krijgt of je pakje verpakt vlees of vis geen lipje heeft om het open te trekken. Daarnaast schil en snij je met een schilmesje van alles: van vis tot vlees en van groenten tot kruiden en kaas.

Ga je echt aan de slag met een homp vlees om die in plakken of stukjes te snijden? Dan kun je toch beter voor een blokmes kiezen dan het schilmesje hiervoor te gebruiken.

Vlijmscherp houden

Vaak heb je het niet eens door dat je schilmes bot is en ervaar je pas hoe gemakkelijk en snel je kunt snijden als je nieuwe schilmesjes koopt. Meteen nieuwe kopen, terwijl je schilmesjes er nog prima uitzien, hoeft echter niet! Je kunt je ‘oude’ schilmesjes gewoon even slijpen en dan zijn ze weer zo scherp als toen je ze kocht. Tjop, tjop, tjop je merkt meteen hoe snel jij die berg winterpenen, prei of aardappels klein gesneden krijgt. Zo hoef je in de winkel niet langer voor een zak voorgesneden spul te gaan.

Wil jij je schilmesje net zo scherp houden als een flinterdun en vlijmscherp molenmes? Volg dan deze stappen:

  1. Haal in de winkel een slijpsteen, bijvoorbeeld een wetsteen, diamantsteen of keramisch aanzetstaal.
  2. Haal ál je messen uit je keukenlade, want ze kunnen vast allemaal wel een slijpbeurtje gebruiken.
  3. Haal zacht, maar snel de schilmesjes stuk voor stuk langs je slijpsteen. Je hoeft niet hard te duwen! Hoe schuiner je het mesje erlangs afhaalt, hoe dunner je het snijvlak slijpt en hoe scherper het mesje hierdoor wordt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.