Schoenenkast

Schoenenkast

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchoenenkast

Vrouwen houden van schoenen! Bijna elke vrouw heeft een enorme berg schoenen in haar bezit. Maar waar deze te laten? Een stijlvolle schoenenkast kan hier de uitkomst bieden.  

Laat je inspireren en ontdek welk type schoenenkast er bij jou in huis moet komen te staan!

Vanzelfsprekend hebben niet alleen vrouwen een grote selectie aan schoenen. Mannen zijn en worden ook steeds modebewuster en hechten veel belang aan een goed verzorgd en stijlvol uiterlijk. En bij een goede uitstraling en een perfecte look horen natuurlijk de juiste schoenen. Om een goed overzicht te krijgen over de selectie aan schoenen, is een schoenenkast de reddende engel. De voordelen van schoenenkasten zijn niet alleen dat alle schoenen op een nette manier een plaats vinden, afhangend van de hoogte beschermt het de schoenen ook tegen huisdieren, het krijgen van te veel licht en natuurlijk tegen stof, waardoor de levensduur van de schoenen vergroot wordt en langer mooi blijven. Een schoenenkast is simpelweg een meubel wat iedereen kan gebruiken!

SchoenenkastSchoenenkast– daar moet aandacht aan worden besteed!

Ten eerste is het belangrijk dat een schoenenkast voldoende ruimte heeft voor elke type schoen. Of het nu sandalen, hoge hakken of laarzen zijn, het is van belang dat elke soort schoen genoeg plaats heeft in de schoenenkast zonder dat ze vervormt moeten worden. Om hier optimaal op in te kunnen spelen is een schoenenkast met verstelbare schappen het best, omdat onder andere hoge laarzen meer plek nodig hebben dan ballerina’s.

Verder is niet alleen de ruimte in de schoenenkast belangrijk, ook de ventilatie in de schoenenkasten is is van belang. Het gebeurt namelijk regelmatig dat vaak na het dragen van de schoenen ze meteen in de schoenenkast verdwijnen. Indien deze vochtig of nat zijn is dit niet echt een optimale plek om de schoenen te plaatsen. Als de lucht niet goed kan circuleren kan er na verloop van tijd een akelige geur ontwikkeld worden waardoor er zelfs kans is op schimmelvorming. Om dit te voorkomen zijn luchtschachten in een schoenenkast belangrijk, zodat een natuurlijke luchtcirculatie kan plaatsvinden en er geen complicaties kunnen optreden.

Schoenenkast– zo bewaar je je schoenen!

Het is niet alleen de opslag van de schoenen in een schoenenkast wat fijn is, maar uiteindelijk beschermt een schoenenkast ook het tapijt. Als u naast deze oplossing uw schoenen goed behandeld kunnen ze voor een langere tijd mee gaan. Een paar tips:

  1. Als uw schoenen doorweekt zijn door de regen, dan is het belangrijk dat ze droog in de schoenenkast worden geplaatst. Anders bestaat het risico dat er schimmel op de schoenen gaat vormen waardoor zowel de schoenen als de schoenenkast onaangenaam kunnen gaan ruiken.
  2. Gebruik houten schoenspanners. Dit type schoenspanners absorberen namelijk het vocht uit de schoenen en houdt ze stevig.
  3. Houdl de schoenen uit het directe zonlicht en voorkom hoge temperaturen. Zeker voor leren schoenen is dit van belang, aangezien het leer anders kan uitdrogen en barsten. Ideaal dus met een schoenenkast.
  4. Wees er op attent dat de lichte en donkere schoenen van elkaar worden gescheiden. Als je deze schoenen direct naast elkaar plaatst kan er een wrijving ontstaan, waardoor de kleuren kunnen afgeven.

Een klapbare schoenenkast

Er zijn verschillende varianten schoenenrekken en -kasten. Echter, is een zeer populair en veel gebruikt model de klapbare schoenenkast. Een trendy meubel! Dit type schoenenrek of -kast is voorzien van een kantelsysteem, waar de schoenen verticaal in vakken kunnen worden geplaatst die vervolgens uitgeklapt kunnen worden.

Het voordeel van een klapbare schoenenkast is dat het een relatief smalle diepte heeft en zodanig kan worden ondergebracht in de meest beperkte ruimtes. Schoenenrekken kunnen ook met de garderobe verbonden worden, wat met behulp van dit type schoenenkast zeer compact kan worden gedaan.

Een schoenenkast in de woonkamer

Wist je dat een schoenenkast ook perfect als dressoir kunt gebruiken? Neem dan een lage kast waar je niet alleen leuke woonaccessoires op kunt zetten, maar ook wat magazines en boeken. Zolang de schoenenkast gesloten is met deuren ziet niemand dat een kast is waar allerlei schoenen in zijn opgeborgen! In studio’s of kleine appartementen is dit de oplossing om meubels optimaal te gebruiken!

Schoenenbank in plaats van een schoenenkast

Wie geen grote hal heeft en ook niet zo veel schoenen nodig heeft, kan een schoenenkast in de slaapkamer plaatsen of een schoenenbank gebruiken. Een schoenenbank biedt de mogelijkheid om een aantal schoenen op te slaan en u kunt er op zitten. Erg handige woonaccessoires dus!

De meeste schoenenbanken zijn voorzien van een soort rooster met spijlen, wat er voor zorgt dat het vuil wat onder de scSchoenenkasthoenzolen zit gemakkelijk
omlaag kan vallen, waardoor het makkelijker kan worden schoongemaakt.

Vanzelfsprekend zijn er evenzeer schoenenbanken te verkrijgen met klap- of gewone deuren. Het voordeel hiervan is dat de schoenen niet in het zicht staan, wat net een wat opgeruimdere uitstraling geeft.

Een alternatief voor de schoenenkast

Als een schoenenkast of schoenenrek u niet bevalt, zijn er nog steeds genoeg andere mogelijkheden om uw schoenen tegen stof, krassen en de huisdieren te beschermen.
Een leuke en simpele variant is bijvoorbeeld door de schoenen in stijlvolle opbergdozen te bewaren. Dit ziet er leuk uit en geeft dezelfde orde en gemakzucht als een schoenenkast of -rek.

Bovendien, kunt u op de dozen ook een foto plakken, zodat u precies weet in welke doos welke schoenen zitten. Op deze manier kunt u in een oogopslag zien welke doos u moet hebben. Daarnaast kunnen de schoenendozen decoratief gestapeld worden of zeer netjes in ladekasten of op planken worden opgeborgen. Zoals u ziet kan het dus een leuk en creatief alternatief voor de schoenenkast zijn.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.