Schoenenrek van hout

Schoenenrek van hout

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchoenenrek van hout

Ben je ook zo moe van die rondslingerende schoenen? Daar bestaat uiteraard een eenvoudige oplossing voor: een schoenenrek. De schoenenrekken kun je vinden in verschillende versies en uitvoeringen, metaal, plastic in felle kleurtjes en hout. Kortom: voor elk wat wils naar stijl en interieur.

In een klassiek, traditioneel of natuurlijk interieur kies je wellicht eerder voor een houten versie van het schoenenrek. Een schoenenrek van hout geeft door zijn open structuur iedereen een inkijk in je schoenencollectie. En geef toe, die mag toch best wel gezien worden!

SCHOENENBANK OF SCHOENENREK van HOUT?

Twijfel je tussen een schoenenrek van hout of schoenenbank? Een schoenenbank is uiteraard handig voor een gezin met kinderen. Plaats de schoenenbank strategisch bij de deur of in de hal. Kindjes kunnen hier rustig op gaan zitten terwijl ze hun schoenen aandoen of laten aandoen. De schoenen worden nadien netjes opgeborgen in de bak onder het deksel. De schoenenbank kun je opfleuren met leuke kussen. Wat dacht je van enkele DIY versies met kaboutertaferelen. Zet meteen ook de houten bank in een bijpassend kleurtje en de kinderen zullen met plezier hun schoentjes aantrekken!

PLANTENREK OF SCHOENENREK VAN HOUT?

De opbouw van het schoenenrek in lagen leent zich ook excellent als plantenrek voor op je terras of in de tuin. Breng er wel eerst een laagje vernis op aan zodat het bestand wordt tegen weer en wind. Vers gezaaide of net gestekte plantjes vinden hier hun nursery. Of houd je meer van een bloemenversie? Plaats dan enkele overhangende bloemrijke planten op de bovenste laag. De onderste lagen van het schoenrek kunnen dan dienen op tuingereedschap op te bergen, uit het oog door het bloemengordijn. Oftewel schoenenrek van hout wordt bloemenkast!

SCHOENENREK VAN HOUT WORDT WANDREK

Is je schoenencollectie zodanig uitgebreid dat je schoenenrek niet meer volstaat? Ben je noodgedwongen overgeschakeld op een grotere versie? Is het oude schoenenrek van hout daarom klaar voor het containerpark? Niet als je het een opfrissingsbeurt geeft. Misschien verdient het wel een hip of eerder rustiek kleurtje en is het zo pasklaar om te gebruiken als wandrek in je interieur. Boeken vinden hierop hun thuis. Of woonaccessoires als schalen, beeldjes of vazen die het zicht wel verdienen en op dit open rek hun plaats kunnen krijgen.

SCHOENENREK VAN HOUT IN de keuken

Steeds problemen met plaatsgebrek in je keuken? Een eenvoudige oplossing in DIY stijl is het plaatsen van een (oud) schoenenrek op een tafel of schraag die je tegen de muur plaatst. Zo creëer je een handig opbergrek op ooghoogte. Bovenaan is er ruimte voor enkele keukenkruiden. Onderaan voor die mooie voorraaddozen die zo ook door keukenbezoekers kunnen bewonderd worden.