Schommelstoel

Schommelstoel

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchommelstoel

Schommelen kalmeert ons, en hebben we als een klein kind in de wieg al ervaren. Hierdoor is er in vele kamers wel een schommelstoel te vinden. Een schommelstoel is een meubel dat gebogen voeten heeft waardoor we heen en weer kunnen schommelen. Hierdoor kan men heerlijk ontspannen terwijl we heen en weer bewegen op de stoel. Daarbij gaat de schommelstoel al lang mee en is in sommige families zelfs een traditie.

De eerste gedachte die veel mensen hebben als ze aan een schommelstoel denken is een opa die met een pijp in zijn mond en een bril op zijn neus, zich verstopt achter een krant terwijl hij heen en weer schommelt in de schommelstoel. Sommigen herinneren zich zelfs nog goed dat ze bij opa in de schommelstoel zaten en dit als een rustig en ontspannend moment hebben ervaren. Desalniettemin, met behulp van deze geweldige stoelen kan men eveneens van de nieuwere ontwerpen genieten.

De klassieke schommelstoel

  • Een van de eerste schommelstoelen werd in het begin van de 17e eeuw al gespot in de Verenigde Staten.
  • In aanvulling op de metalen of houten klassieke schommelstoelen, zijn er nu ook schommelstoelen die met stoffen, leer of kunstleer zijn bekleed.
  • Desondanks, dat de schommelstoel al geliefd was is de populariteit nog harder gegroeid sinds de komst van de stoffen en leren schommelstoelen. Echter, blijft de klassieke versie van een dergelijke stoel natuurlijk net zo mooi, en in sommige gevallen zelfs mooier.
  • De klassieke schommelstoelen hebben een gebogen voet van hout of metaal met een zitting die ook vaak uit hetzelfde materiaal is vervaardigd. Metaal of hout zoals beuken of berken geven toch net dat beetje extra ambiance evenals een speciale warme sfeer in huis.

Het geschommel van een schommelstoel kan tevens ervoor zorgen dat je baby makkelijker in slaap valt. Het kan dus een uitkomst zijn voor in de kinderkamer, wanneer je nog geen fijne plek hebt voor voeden of het troosten van je baby.
Vanzelfsprekend zijn er evenzeer kussens voor op zo’n schommelstoel te vinden om het comfort nog net dat extra beetje te verhogen.

SchommelstoelBekleding uit leer of stof

De bekleding van de zitting en de rugleuning kunnen bijvoorbeeld van leer, kunstleer of stoffen worden gemaakt.

  • Een schommelstoel met een echt leren bekleding heeft een bijzonder hoge kwaliteit en speciale chique uitstraling.
  • Daarentegen, heeft dit eveneens betrekking op kunstleer. Maar ook heeft het een ander voordeel, namelijk dat het gemakkelijk te reinigen is. Met een vochtige doek kan men namelijk gemakkelijk over het kunstlederen oppervlak gaan om onzuiverheden te verwijderen.
  • Wat, daarentegen, ook mooi voor een schommelstoel werkt is als de zitting met een mooie stof bekleed is, aangezien dit de herinnering aan de “grootvader” weer kan wekken.
  • Ook kan een schommelstoel een hedendaagse design stoel zijn. Met een mooie afwerking in verschillende materialen, kan het de blikvanger van de ruimte worden.

Geliefde stoel gemaakt van rotan

Schommelstoelen gemaakt van rotan zijn net zo geliefd en vindt u best vaak in verschillende woningen.
Rotan is samengesteld uit de stam van de Rotan palm. Het materiaal wordt gebruikt voor meubels, omdat het in rauwe toestand zacht is en gemakkelijk kan worden gebogen. Nadat het gedroogd is, geeft het een erg stabiel resultaat – vooral bij schommelstoelen.

Vaak zijn bij deze schommelstoelen al een zitkussen inbegrepen en koopt u het tezamen met de stoel. Mocht dit niet het geval zijn is het wel aan te raden om er een aan te schaffen, aangezien dit het comfort zeker verhoogd.

Comfortabele schommelstoel

Wat maakt een schommelstoel zo bijzonder? En waarom associëren we het altijd met ontspanning en comfort?

Dit komt waarschijnlijk voort uit het feit dat het er misschien nog diep in geworteld is dat het schommelen een terugkerende beweging is die herinneringen kan oproepen sinds we een baby waren. Maar wat de reden ook mag zijn waarom u een schommelstoel aanschaft. Het zal altijd de moeite waard zijn om een huis de speciale sfeer van een schommelstoel te geven.