Schoolbord

Schoolbord

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSchoolbord

Op een schoolbord kunt u uw creativiteit de vrije loop laten of kunt u andere belangrijke berichten achterlaten. En op de grote schoolborden aan de eettafel of in de keuken kunt u de ingrediënten noteren. Praktisch!

Afgezien van op school wordt een schoolbord tegenwoordig hoofdzakelijk in de keuken of kinderkamer gebruikt. Maar ook in de gang als algemeen communicatie middel geniet het magneet bord populariteit. Met prachtige ontwerpen is het bovendien een decoratieve aanvulling op de vaak verwaarloosde entree.

Schoolbord in de keuken

In vriendelijke keukens in landelijke stijl of in speelse Shabby Chic keukens is een schoolbord een uitstekende toevoeging. Bovendien kunt u een krijtje aan een touwtje bevestigen en het aan het schoolbord hangen – en klaar is de perfecte keuken reminder. Iedereen die ooit tijdens het winkelen het zout of wasmiddel vergeet, simpelweg omdat dit niet op het alledaagse boodschappenlijstje staat, zal de waarde van een schoolbord in de keuken waarderen. Maar het kan nog meer. Ook boodschappen zoals “de kersenyoghurt is van mij”, informatie of motivatie spreuken “meer groene thee drinken” zijn perfect voor op een schoolbord.

Een schoolbord in de keuken is bovendien ook erg leuk, ook buiten boodschappen en herinneringen om. Met een schoolbord is het namelijk, alsof u elke week een andere afbeelding in de keuken heeft. Verft u bijvoorbeeld een paar mooie rode tomaten in de hoek of een artisjok, of gewoon mooie bloemen. Het maakt niet uit in welke stemming u bent, u kunt uw keuken ten alle tijd met uw lievelingsmotief versieren en heeft daarbij ook nog creatieve vrijheid.

Schoolbord in de kinderkamer

Ook voor kinderen is een bord en krijt de perfecte creatieve uitlaatklep. In plaats van talloze vellen papieren vol te kladden, kunnen kleine teken enthousiasten het schoolbord de hele dag vol tekenen, en vervolgens alles weer uitvegen wanneer een ander idee belangrijk is. Tekenen op het schoolbord is bovendien nog inspannender dan tekenen op papier, omdat je in staande positie moet tekenen en je moet strekken en buigen om het krijtje over het bord te bewegen. Ook de consistentie van krijt is een eigen ervaring tijdens het tekenen. Bovendien kunt u veel of weinig druk uitoefenen om zo verschillende indrukken te creëren.Schoolbord

Schoolbord in de gang

Een schoolbord in de gang wordt meestal voor groupscommunicatie gebruikt. Dit voorkomt vervelende misverstanden en bevordert de samenwerking. Maar een schoolbord is niet altijd een klassiek leistenen bord of krijtbord. Ook een mini-whiteboard of het goede oude prikbord van kurk doen werk en kunnen zeer minimalistisch of retro werken.

Bijzonder populair zijn magneetborden. Omdat ze gemaakt zijn van metaal kunnen ze met de mooiste prints versiert worden en omdat hun oppervlak onaangetast blijft, zijn ze een kleine afbeelding in de gang. Ook de combinatie van een zeer eenvoudig magneetbord en hele hippe magneten kan een mooi effect geven.

Bordfolie

Voor iedereen die schroeven en spijkers willen vermijden, maar ook een schoolbord niet wil opgeven, is er praktische bordfolie. U kunt een rol kopen, er een geschikt stuk van afsnijden en het vervolgens eenvoudig aan de muur lijmen. Als dat er onaf uitziet, kunt u het volgende doen:

Doe-het-zelf bord in glamour look: Het idee is een stuk bordfolie decoratief te omlijsten. Aangezien het bordfolie heel eenvoudig in de geliefde grootte is af te snijden, moet u dus alleen nog een sierlijke fotolijst vinden, die ook op zichzelf kan staan. Eenvoudige modellen zijn wat minder geschikt, perfect zijn gouden glamour lijsten. Het bordfolie simpelweg op een ondersteunend stuk stevig karton of dun stukje hout aanbrengen en in de lijst vastklemmen. Opgehangen aan de muur of op het dressoir geplaatst ziet er prachtig uit!