Sculpturen

Sculpturen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSculpturen

Een zonovergoten tuin en een ruim terras? Of een compleet ingericht huis, hoe groot ook, waar je toch nog iets mist... Soms word je een beetje jaloers van interieurs waar ieder accessoire of meubel een verhaal heeft te vertellen. Vrienden die veel hebben gereisd en herinneringen meenamen of anderen die met erfstukken en cadeaus steeds weer iets te vertellen hebben. Precies dat persoonlijke mis je wel eens. Sculpturen zouden wel eens het antwoord kunnen zijn!

Dan is het tijd om je eigen verhaal in huis te creëren! Kies bijvoorbeeld sculpturen voor in de tuin of in huis die je simpelweg mooi vindt. Waarom vind je jouw sculptuur precies mooi? En wat was de gedachte van de beeldhouwer toen hij het maakte? Dat zijn al twee verhalen die niet stuk kunnen. Met sculpturen haal je gegarandeerd een persoonlijke sfeer in huis!

Wat is een sculptuur?

Jij denkt waarschijnlijk dat sculpturen om het even welke soort beelden zijn. Decoratieve objecten, meestal gemaakt door beeldhouwers en kunstenaars? Dat is waar, maar sculpturen zijn altijd gemaakt door materiaal te verwijderen. Dus ze worden niet vanuit het niets opgebouwd, maar gehakt uit een hout, steen of kunststof. Dit creëert robuuste kunst, namelijk grote beelden. Het hoeft niet meer te gaan om hele klassieke beelden. Er zijn tegenwoordig ook hele mooie moderne kunstwerken te verkrijgen die voldoen aan de criteria van sculpturen.

Wordt een beeld gemodelleerd door materialen toe te voegen dan heet dat officieel een ‘plastiek’.

Sculpturen zijn dus uitgehakte beelden!

Sculpturen voor buiten

Met sculpturen in de tuin, bij de entree of op het terras geef je een hartelijk welkom, maak je het buitenverblijf een verlengstuk van je interieur of geef je misschien een grappige knipoog. Jij bepaalt de sfeer met de keuze voor de sculptuur.

Sculpturen lenen zich heel goed als tuinbeelden. In de buitenlucht komen sculpturen misschien wel het beste tot hun recht. Buiten gaan sculpturen extra leven door de weersomstandigheden en het steeds weer veranderende licht.

Zeker als je kiest voor figuratieve sculpturen. Mensen of dieren verbeelden met hele subtiele lijnen een grote expressie. Denk bijvoorbeeld eens aan de volgende objecten!

  • Een uil, uit metaal gevormd, kan met drie lijnen zijn rustige karakter en wijze houding heel krachtig laten zien. Het is tevens een mooi symbool voor wijsheid. Dit leent zich ontzettend goed als cadeau.
  • Alleen door het silhouet van menselijke sculpturen laten sommige sculpturen een grote emotie zien. Denk aan een gekromde rug van een beeld of juist een statige pose. Steen kan door de vorm ontzettend leven!
  • Door het verbeelden van de details op een simpel blad, komt iets uit de natuur helemaal tot leven.

Voor welke sculptuur en voor welk materiaal je buiten ook kiest, onder de blote hemel laat je sculpturen extra leven!

Bekende sculpturen

Denkend aan sculpturen, denken we aan bronzen figuratieve beelden. Zware, maar dunne menselijke silhouetten die een emotie, beweging of situatie laten zien. Dat zijn wel de meest bekende sculpturen!

Met zo’n bronzen sculptuur geef je je interieur of de tuin een hele persoonlijke sfeer. Een sober en gevoelig kunstwerk dat juist door zijn soberheid opvalt en daardoor een verrassend verhaal weet te vertellen. Precies wat je zoekt!

Andere sculpturen

Met bronzen figuratieve sculpturen straalt dus gevoeligheid en persoonlijkheid. Maar misschien heb je wel zin in iets luchtigs, iets grappigs of natuurlijks. Dat bepaal je voor een groot deel ook door het materiaal. De kleur is dan natuurlijk ook heel belangrijk. Een helemaal wit beeld kan ontzettend interessant zijn en een bepaalde rust met zich meebrengen.

Beelden van keramiek met een laagje van glazuur zijn veel opvallender dan een sculptuur van metaal. Maar welk materiaal je ook kiest, sculpturen geven op geheel eigen wijze, maar altijd een persoonlijke touch.

Sculpturen laten maken

Vind je het toch lastig om binnen een bestaande collectie sculpturen spontaan dat exemplaar te vinden dat je aanspreekt? Dan kun je ook sculpturen laten maken! Zo ontstaan de meest persoonlijke sculpturen. Je kunt in overleg precies aangeven wat je wilt.

Laat een sculptuur maken:

  • Naar aanleiding van een gebeurtenis: een mijlpaal die je hebt bereikt en waar je zelf trots op bent.
  • Verbeeld in een sculptuur je eigen identiteit. Wat is jouw karakter, je persoonlijkheid? Sculpturen kunnen dat met heel subtiele lijnen laten zien.
  • Kies een emotie waar je veel in herkent, waar je vrolijk van wordt of waar je je goed door voelt. Dan is het heerlijk om elke dag omringt te zijn door deze sculptuur.

Door een sculptuur te laten maken heb jij echt een uniek kunstwerk in of bij huis!

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.