Servethouder

Servethouder

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorServethouder

Vieze handen tijdens de maaltijd, een kleine oneffenheid bij de mond of een druppeltje water op de tafel.. Servetten heb je graag binnen handbereik! En niet alleen als het eten geserveerd wordt, eigenlijk ben je altijd al snel op zoek naar een keukenpapiertje of servet.

Maak van deze praktische nood een deugd en zoek een leuke, mooie of charmante servethouder! Een servethouder kun je, net als een vaas met bloemen, prima laten staan. Met de servetten in een servethouder heb je een behulpzaam woonaccessoire dat zorgt voor extra sfeer en waarmee je laat zien waar jij van houdt!

Styling met een servethouder

Net als een kandelaar, vaas of tafelkleed, is een servethouder een extra sfeermaker voor in huis. En dan is een servethouder niet eens voorbehouden aan de keuken of de eettafel! Een servethouder is net zo goed een aanwinst voor in de woonkamer, voor op een dressoir of salontafel. Ongelukjes waarbij servetten nodig zijn, zitten in ieder klein hoekje..

Servethouder soorten

Heb je een specifieke smaak? Is je interieur volgens een bepaalde stijl ingericht en blijf je daar graag trouw aan? Ook voor jou is een servethouder te vinden!

  • Voor de retro lover: ken je ze? Zo’n ‘kastje’, een servethouder die gevuld is met kleinere servetten en op de balie klaar staat bij een snackbar of ijssalon. Een metalen kastje waarbij je vanuit beide kanten een servet kunt pakken. Een servethouder die je terugbrengt naar de sixties!
  • Met een servethouder van wit geverfd hout en een licht versleten look creëer je een landelijke stijl. Zeker met de uitsnede van een hartjesvorm in het midden..
  • Glimmend zilver en strak? Dat is een chique en elegante servethouder! Een klassieker..

Zelf aan de slag met een servethouder

Ideetje!
Maak een servethouder van wasknijpers:

Nodig: ongeveer 20 wasknijpers, goede houtlijm

  • Demonteer de wasknijpers en verwijder de metalen onderdelen.
  • Plak de gladde zijkanten van de twee houten onderdelen van één wasknijper stevig met lijm tegen elkaar aan, doe dit voor alle wasknijpers.
  • Plak acht geplakte knijpers in een waaier tegen elkaar aan, maak twee waaiers.
  • Gebruik vier geplakte wasknijpers als onderkant. Plak aan elke waaier onder aan beide zijden van de korte kant een wasknijper, hier kunnen de waaiers op staan.
  • Plak de onderkanten van de waaiers tegen elkaar aan

Je servethouder is klaar! Het hout van de wasknijpers zorgt voor een natuurlijke en gezellige uitstraling. Gevuld met witte servetten heb je een trendy, Scandinavisch item op tafel..