Sidetable

Sidetable

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSidetable

Heb je zin om je interieur een nieuwe boost te geven, maar heb je geen inspiratie? Denk dan eens aan een sidetable.

Met een sidetable in huis creëer je zo extra ruimte om je sleutels en dergelijk op te leggen. Altijd handig zo'n plek in de hal bijvoorbeeld. Of ga voor een sidetable waarop je mooi je vondsten kan creëren. 

Decoreer met een sidetable

Met een sidetable kun je alle kanten op. Met een mooi gedecoreerde sidetable in de hal creëer je een verwelkomende sfeer. Een sidetable in de keuken staat gezellig én is handig als extra opbergruimte voor karaffen, theepotten, bekers en kopjes. Een sidetable in de woonkamer geeft je interieur een stijlvolle finishing touch. En wat dacht je van een sidetable in de tuin of op balkon voor je kruidenpotjes, planten, flessen en glazen?

Verschillende stijlen
Een sidetable is een smalle tafel, die je meestal tegen een wand plaatst. Vaak wordt de sidetable als decoratie gebruikt om een kamer extra aan te kleden. Sidetables zijn in verschillende stijlen te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld:

 • Romantisch in bijvoorbeeld wit hout
 • Strak en modern van staal
 • Vintage met oude planken en gietijzeren poten
 • Strak en eenvoudig in scandi-stijl
 • Functioneel met laatjes

Stylingideeën

Heb je de sidetable gevonden, die in jouw interieur past? Ga dan aan de slag met stylen:

 • Plaats een sidetable met laatjes in een hobby- of logeerkamer en zet er een bijpassende stoel voor. Zet er een grote letterbak met grote vakken op en vul deze met mooie potten en vazen. Zet ook een of meerdere vazen op de sidetable met bloemen. Je hebt zo een plekje om even aan te zitten, te schrijven of te lezen.
 • Plaats een sidetable in de badkamer en zet er een grote spiegel op, die je tegen de wand laat leunen. Op de onderste plank kan je handdoeken kwijt en manden voor losse spulletjes. De bovenste plank style je met bijvoorbeeld een mooie plant, bloemenvaas of geurkaarzen.
 • Plaats een strakke sidetable in de hal en hang er een spiegel boven. Zet er een mooie vaas orchideeën op en een stijlvolle, decoratieve schaal voor spullen die anders vaak los rondslingeren, zoals je sleutels of je horloge.
 • Plaats een kleinere, eenvoudige sidetable tegen de zijkant van je bank en zet er een kleine plant, vaas of kaars in houder op. De rest hou je vrij, zodat je je kopje of glas even weg kunt zetten. Op de onderste plank heb je ruimte voor een stapeltje tijdschriften of boeken.
 • Plaats een rustieke sidetable tegen de muur in je tuin of op je balkon en decoreer met potten lavendel, windlichten of decoraties onder een stolp.

Restyle je sidetable

Heb je nog een oud tafeltje staan? En wil je deze graag een mini make-over geven? Maak er dan een nieuw en trendy sidetable van!

 • Ander kleurtje? Ga eens voor een knal kleur, wanneer je een blikvanger wilt in de ruimte. Of ga juist voor een lichte tint voor een rustige sfeer in je huis.
 • Ander onderstel? Ook dat is makkelijk zelf te maken. Kies voor een leuk contrast in hout en metaal, of ga juist voor sierlijke poten om zo je Shabby Chic interieur te verrijken.
 • Ander blad? Dat is eveneens makkelijk te verwezenlijken. Kies voor een glazen blad, om meer ruimte te creëren. Of ga juist voor een klassieke variant.

Ben je geïnspireerd geraakt? Geef je kamer, tuin of balkon een make-over met een sidetable en geniet van je nieuwe aanwinst!

Op zoek naar meer inspiratie hoe je je huis kan meubileren en decoreren? Vergeet dan niet een kijkje te nemen in het online magazine van Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Vind hier de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks en home updates om van jouw huis een uniek gemeubileerd huis te maken.