Sieradenboom

Sieradenboom

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSieradenboom

Je kunt je sieraden natuurlijk opbergen in een lade of kastje in je slaap- of badkamer of bij elkaar in een juwelendoosje, maar echt handig is het niet. Je bent altijd wel één van beide oorbellen kwijt, je kettingen raken in de knoop of je kunt de bijpassende armband niet vinden.

Een sieradenboom is de oplossing! Hiermee kan je je sieraden en juwelen uitstallen op een mooi dressoir of meubeltje in je slaapkamer of badkamer. De sieradenboom is een van de meest trendy woonaccessoires die je hiervoor kunt gebruiken. Verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en formaten, maar ook leuk om zelf te maken als je een beetje creatief bent.

Soorten sieradenbomen

De sieradenboom is verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen. Er bestaan 3D-bomen, zodat je je sieraden rondom kunt hangen, maar ook 2D-bomen die bestaan uit twee kruislings in elkaar geschoven onderdelen, of zelfs de ‘platte’ sieradenboom waar je rechts en links je sieraden op of over kunt hangen.

Sieraden bomen zijn er in verschillende materialen:

 • kunststof
 • ijzer
 • hout
 • staal

Standaard van de sieradenboom

De meest eenvoudige sieradenboom is een standaard met een of meerdere buigzame ijzeren bogen, waarover je je kettingen hangt. Deze is echter niet geschikt om veel (zware) sieraden aan te hangen en ook oorbellen kun je hier niet handig kwijt. Wil je dit wel? Kies dan een boom met een stevige en zware standaard, zodat de boom niet omvalt zodra je deze versiert met je sieraden.

‘Girly’ sieradenboom

Voor een meisjes- of tienerkamer is een trendy roze sieradenboom snel uitgezocht. Vaak is de sieradenboom zelf van staal of kunststof gemaakt. De sieradenboom zelf kan eenvoudig zijn van ontwerp, maar het is natuurlijk leuk om er een uit te kiezen met veel bladeren, bloemen, vogels of vlindertjes er op. Je hangt eenvoudig je kettingen, armbanden, oorbellen en andere accessoires over de takken in de rondte.

Sieraden aan de houten sieradenboom

Houd je niet van veel tierelantijntjes en wil je liever een wat natuurlijkere uitstraling, dan is een eenvoudige sieradenboom van hout erg leuk. Er bestaan houten sieradenbomen in de vorm van een moderne dennenboom, waarbij dwarsliggende houten stokjes de takken zijn waar je je sieraden op kunt hangen. Steunend op een houten voetje staat een dergelijke sieradenboom ook mooi als simpel beeldje op andere plekken in huis zoals in de woonkamer. Deze houten sieradenboom kun je eenvoudig zelf maken als je handig bent met hout, of je kunt er verschillende takken voor gebruiken.

Designer sieradenboom

Heb je een strakke of minimalistische inrichting, dan staat een simpele sieradenboom met eenvoudige, rechte takken in het zwart of wit erg leuk. Voor een designers touch kun je ook gaan voor bijvoorbeeld een trendy gekleurde of zilveren sieradenboom met een dikke, ronde stam en rond gevormde ‘takken’.

DIY: maak je eigen sieradenboom

Je kunt een originele sieradenboom ook eenvoudig zelf maken:

 • Voor creatieve meiden of tieners kun je een doos kopen waarin ze zelf hun houten speelgoed sieradenboom kunnen versieren en in elkaar kunnen zetten. Creatief speelgoed en bovendien leuk om ze er zelf hun slaapkamer mee te laten versieren!
 • Als je handig bent met figuurzagen, kun je bovenstaande sieradenboom natuurlijk ook zelf maken. Zaag twee gelijke boomhelften uit (zo simpel of gedetailleerd als je zelf wil) met inkepingen in de onderkant zodat je ze kruislings in elkaar kunt schuiven. Wellicht kun je op internet wat voorbeelden vinden voor de vorm van de sieradenboom. Versieren of verven naar eigen inzicht en creativiteit!
 • Met een beetje een stevig stuk boomstam van 15 cm hoog kun je ook goed uit de voeten: draai aan de zijkant van de boomstam, in het schors, wat haakjes en hang daar je sieraden aan. Een originele sieradenboomstam is het resultaat!
 • Voor een sieradenboom op het platte vlak schilder of tape je een boom op de muur of in een schilderijtje. Draai vervolgens haakjes in de geschilderde takken en hang daar je sieraden aan. Leuk om zo een saaie muur te personaliseren!
 • Ben je handig met buigzaam ijzer? Knutsel dan je eigen sieradenboom, krul de takken en zet het geheel op een standaardje van hout.
 • Zoek een mooie tak, het liefst een in Y-vorm, en zet de lange kant in een kandelaar of in een smalle bloemenvaas. De zijtakken kun je gebruiken voor het ophangen van kettingen, maar ook wat zwaardere armbanden.
 • Een (hand)hark met houten kop is uiterst geschikt om op zijn kop aan te muur te hangen. Je laat de stok weg en gebruikt alleen het harkgedeelte. De spijlen van de hark gebruik je om je accessoires aan op te hangen. Je kunt ook een houten plankje ophangen (stijl en kleur zelf te bepalen) met grote, zwarte spijkers of kleurrijke knopjes erin, en daar je sieraden op of over hangen.
 • Haal het doek of het glaswerk uit een mooie schilderij- of fotolijst en span je er een stuk kippengaas of een aantal ijzerdraden horizontaal in. Ideaal om je oorbellen geordend naast elkaar in op te hangen!

Ontdek Westwing

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Wil je inspiratie opdoen en zelf aan de slag met het maken van originele woonaccessoires en decoratie? Neem dan een kijkje in Westwings online magazine. Westwing inspireert je dagelijks met decoratie tips en DIY ideeen. Hiermee maak jij van jouw huis een uniek huis!