Sieradendoos

Sieradendoos

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSieradendoos

Ben jij ook een type die veel armbanden, kettingen of oorbellen cadeau krijgt of zelf verzamelt? Heb je ooit een mooie juwelendoos gekregen van jouw moeder, maar zit deze sieradendoos inmiddels al helemaal vol? Heb je meer dan tien verschillende kleurtjes nagellak en alle bijbehorende items zoals watjes, nagellakremover, vijltjes en wattenstaafjes en liggen al deze spulletjes rommelig op de kaptafel? Heb je tientallen lippenstiften en potjes ogenschaduw en wil je dit netjes opbergen maar weet niet hoe?

Er is structuur in deze chaos te brengen! Met behulp van een sieradendoos of verschillende doosjes bij elkaar kun je het teveel aan sieraden, make-up en cosmetica heel goed organiseren.

Praktisch opbergen in stijl

Met een mooie sieradendoos krijgt je kaptafel een chique uitstraling. Een juwelendoos is een handige plek voor je sieraden, horloges, ringen, armbanden, maar kan ook goed worden gebruik voor make-up. Past niet alles in één doos, dan bieden meerdere sieradendozen en een praktische indeling uitkomst.

Handige tips voor intensief gebruik:

  • Berg de sieraden die je bijna nooit draagt op in een aparte sieradendoos.
  • Make-up en sieraden die regelmatig samen draagt, kun je per ‘setje’ bewaren. Dat scheelt een hoop zoekwerk elke ochtend.
  • Heb je veel verschillende dingen om te bewaren in je juwelendoos? Kies er dan een met veel vakjes.

Sieradendoos voor bijzondere sieraden

Probeer allereerst onderscheid te maken in het gebruik van jouw sieraden, nagellak of make-up. Maak bijvoorbeeld een selectie sieraden van ‘dagelijks’, ‘wekelijks’, ‘maandelijks’ en ‘speciale gelegenheden’. Zorg ervoor dat alle ‘speciale gelegenheden’ bij elkaar in een box, toilettas of sieradendoos zitten en berg deze gewoon op in één van je kasten of lades. Opgeruimd staat netjes.

Een sieradendoos met combinaties

Wanneer je de selectie ‘dagelijks’ en ‘wekelijks’ nog op jouw kaptafel hebt liggen, categoriseer items op bijvoorbeeld kleur, gelegenheid of item.

  • Naar een chique diner met jouw collega’s, dan liggen de parelketting en subtiele make-up artikelen en dat brave kleurtje nagellak allemaal bij elkaar.
  • Ga je naar een party of een gezellig verjaardagsfeest, dan heb je die grote, opvallende oorbellen, ringen, knalrode nagellak en mooie blush klaarliggen.

Je hoeft niet meer na te denken over welke combinaties het beste passen (die keuze heb je eigenlijk al gemaakt).

Sieradendoos met veel vakjes

Gebruik meerdere sieradendozen. Het lijkt niet logisch, maar een sieradendoos hoef je niet alleen voor sieraden te gebruiken. Met het gebruik van een sieradendoos kun je verschillende accessoires gecombineerd in de vakjes stoppen. Heb je geen kaptafel of geen ruimte om al jouw goodies te presenteren, dan is de aanschaf van een sieradendoos ontzettend handig. Een sieradendoos van staal, hout of plastic, gebruik wat je zelf prettig vindt. Zorg er alleen wel voor dat er veel verschillende vakjes in de sieradendoos aanwezig zijn.

DIY Sieradendoos

Breng een bezoekje aan de drogisterijen in de buurt en vraag of ze oude display setjes hebben. Vaak hebben ze display houders die ze weggooien van bijvoorbeeld een oud model lippenstift of een oogpotlood die uit de verkoop is. Voor sieraden is nog steeds een sieradendoos het meest praktisch om te gebruiken. Vindt je een sieradendoos te saai? Dan kan je iets creatiever zijn en een leuke sieradenboom aanschaffen. Veel plezier met het creëren van jouw persoonlijke cosmetica hoekje!

Ontdek Westwing

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn. Met een mooie juwelendoos geef je jouw kaptafel net dat beetje meer klasse. Nog meer op zoek naar dat soort ideeën? Ook daarvoor is Westwing er, om je te inspireren en op te hoogte te houden van de laatste trends. Zo maak je van jouw huis een uniek en mooi huis.