Sisal kleed

Sisal kleed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSisal kleed

Stel, je hebt een huis vol met nieuwe meubels en nu ben je nog op zoek naar woonaccessoires om je huis echt gezellig te maken. Zoek vooral naar items van natuurlijke materialen!

Een sisal kleed is een echte aanrader! Dit kleed is stoer en tijdloos. Het is gemaakt van een natuurlijk product en past daardoor moeiteloos in elk interieur.

Wat is sisal?

Sisal is een tropische vezel en heeft een ruwe structuur. Sisal wordt niet alleen voor vloerbekleding gebruikt, maar bijvoorbeeld ook voor touw en borstels. Het is een wat harder materiaal, maar daardoor krijgt het kleed juist een robuuste en natuurlijke uitstraling.

Wist je dat?
De vezel is genoemd naar het Mexicaanse havenstadje Sisal, omdat vanuit dit stadje de vezel het meest werd geëxporteerd. De naam van het plaatsje komt van het Maya Siísil en betekent ‘vochtigheid’.

Waarom een sisal kleed?

  • Antistatisch
  • Duurzaam
  • Sterk
  • biologisch afbreekbaar

Kies je voor Sisal dan heb je meer keuze aan producten, kleuren en weefpatronen dan bij een vloerbedekking die van een andere natuurvezel is gemaakt.

Sisal kleden – vormen en stijlen

De natuurlijke kleuren van een sisal kleed passen heel mooi in een interieur met basic kleurgebruik. De structuur van het kleed geeft het kleed een stoere uitstraling, waar je niet op raakt uitgekeken.

Welke vorm?
Kies voor een rond kleed om de rechte vormen in de zithoek te doorbreken. Door je losse meubels op een rechthoekig kleed te zetten breng je de verschillende spullen met elkaar in verbinding en creëer je eenheid in de zithoek.

Zo check je of jij een rond of rechthoekig kleed kunt gebruiken:
Bestaat jouw zithoek uit een strakke bank, een vierkante salontafel een moderne lamp? Ja. Ga voor een rond kleed.

Bestaat jouw zithoek uit verschillende losse zitelementen, een booglamp en bestaat je salontafel uit verschillende losse bijzettafeltjes? Ja. Ga dan voor een groot rechthoekig kleed.

Stylingtip: Kleedje stapelen

Door meerdere sisal kleden op elkaar te stapelen ontstaat er een origineel vloerkleed met een speels effect. Deze unieke look versterk je nog extra door vloerkleden van verschillende vormen en kleuren met op elkaar te leggen.

DIY Een patroon op je sisal kleed

Heb je een sisal kleed in neutrale kleur en wil je deze een beetje pimpen? Dat kan door er een vleugje kleur aan toe te voegen. En dat kan heel simpel. Het enig wat je nodig hebt is wat tape, verf en een kwast.

Maak met de tape een patroon op het kleed. Nadat je de juiste stukken hebt geverfd haal je de tape voorzichtig weg. Laat het sisal kleed vervolgens wel goed drogen voor je er iets op zet.

Een sisal kleed geeft een natuurlijke en stoere sfeer aan je woonkamer!

Aankomende sales