Sisal vloerkleed

Sisal vloerkleed

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSisal vloerkleed

Sisal is al heel lang verkrijgbaar en nu weer helemaal terug van weggeweest. Met een sisal vloerkleed breng je warmte en sfeer in je interieur. Bovendien is een sisal vloerkleed een natuurtapijt, wat inhoudt dat het volledig biologisch afbreekbaar is. Als je dus een sisal vloerkleed koopt, dan ben je erg milieuvriendelijk bezig! Veel bezige bijtjes in huis, waardoor je mooie vloerkleed snel slijt? Dan is een sisal vloerkleed vast iets voor jou!

De veelzijdigheid van jouw sisal vloerkleed

Een sisal vloerkleed is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals bruin, zilver en grijs, en past dus in zowat elk interieur. Ook kun je een sisal vloerkleed op verschillende manieren laten afwerken, bijvoorbeeld met randen van katoen of suède.

Sisal: een stevig vloerkleed

Het vloerkleed wordt, door de robuuste sisal-wol, altijd lekker stevig, welk patroon er ook wordt gebruikt. Hierdoor is het sisal vloerkleed zeer slijtvast, waardoor het dus absoluut geen kwaad kan als veel mensen steeds over het vloerkleed heen lopen. Omdat een sisal vloerkleed zo slijtvast is, heeft het een lange levensduur. Ook is het geluiddempend, wat erg handig kan zijn als je rust nodig hebt in je huis.

Natuurlijk kun je een sisal vloerkleed ook gebruiken in andere ruimtes dan in je woonkamer. Een vloerkleed van sisal is ook heel geschikt voor in de slaapkamer. Waar je het sisal vloerkleed ook neerlegt, de ruimte zal een stuk sfeervoller aanvoelen. Ook maakt het niet uit of je klassieke of moderne meubels hebt. Het sisal vloerkleed past namelijk overal tussen.

Wist je dit?

Sisal wordt gemaakt van de vezels van de agaveplant. Een erg robuust plantje dus! Sisal werd oorspronkelijk vooral geproduceerd in Mexico, en is ook vernoemd naar het Mexicaanse havenstadje Sisal, waarvandaan veel sisal werd geëxporteerd. Sisal wordt, naast het welbekende vloerkleed, ook gebruikt bij het maken van borstels en dartborden.

DIY tips: Hoe houd je een sisal vloerkleed schoon?

Een sisal vloerkleed is makkelijk schoon te maken en heeft weinig onderhoud nodig om mooi te blijven en jaren mee te kunnen gaan. Enkele tips:

  • Stofzuig het vloerkleed regelmatig, zeker als er veel op gelopen wordt. Er kan dan erg veel zand in het vloerkleed terechtkomen.
  • Vlek op het sisal vloerkleed gemaakt? Probeer de vlek meteen uit het vloerkleed te krijgen door de vlek met een vochtige doek te deppen. Probeer niet over de vlek te wrijven, anders gaat de vlek alleen maar dieper in het vloerkleed zitten!
  • Mocht er een oude vlek op je vloerkleed zitten, probeer dan om de vlek zoveel mogelijk met de achterkant van een mes of lepel weg te krassen. Daarna kun je het kleed goed stofzuigen en eventuele vlekresten met een vochtige doek weghalen.
  • Maak het vloerkleed nooit te nat, daar kunnen de vezels niet goed tegen.

Met deze kennis kun je dus optimaal gaan genieten van jouw eigen sisal vloerkleed!

Aankomende sales