Slaapkamerkasten

Slaapkamerkasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSlaapkamerkasten

Kleding, schoenen, sjaals, riemen, truien, blazers, jassen, ondergoed en blouses hebben net zoals wij een stijlvol thuis nodig. Niets zou meer geschikt zijn dan een modieuze slaapkamerkast! Het is namelijk belangrijk dat onze geliefde kleding stukken goed kunnen worden gesorteerd, bewaard en beschermt tegen stof.  

Welke slaapkamerkast komt er bij jou in de kamer te staan? Een grote of kleine kast? Laat je inspireren en ontdek welke slaapkamerkast er het beste in slaapkamer past. 

 

SlaapkamerkastenEen slaapkamerkast als ideale opslagruimte

Mooie kleding moet goed worden gepresenteerd. Wanneer men alle kleren in een kleine brede kast stopt is chaos en wanorde onvermijdelijk! Om die reden is het van belang dat de slaapkamerkasten, die ook wel eens kledingkasten worden genoemd, groot genoeg zijn, zodat elk kledingstuk zijn plaats kan vinden en het niet hoeft te delen met drie andere kledingstukken.

Optimaal zijn de slaapkamerkasten, die naast ruimte voor de kleding, schoenen en accessoireseveneens ruimte biedt voor beddengoed of handdoeken. Daarbij is dit naast dat het handig is voor vrouwen, voor mannen evenzeer goed om van een goed georganiseerde slaapkamerkast te genieten, aangezien een garderobe met voldoende opslagruimte ook voor de heren een absolute must is.

Een walk-in closet

Een walk-in closet is de droom van vele vrouwen. Helaas is dit vaak bij gebrek aan plek en ruimte niet altijd te realiseren. In een walk-in closet worden alle kleren en andere favoriete stukken zoals schoenen en tassen zo gepositioneerd dat alles gemakkelijk kan worden gehuisvest waardoor het er opgeruimd uit ziet.

Wat velen echter niet weten is dat een walk-in closet ook in meerdere kamers kan worden ondergebracht. Er is alleen wel een geavanceerd systeem voor nodig. Heb je bijvoorbeeld een kleine slaapkamer, maar woont u wel in een oud gebouw met hoge plafonds? Dit is namelijk perfect voor een walk-in closet! Als eerste kan men met gordijnen, die van lichte en vloeiende stoffen zijn gemaakt, een hoek scheiden van de rest van de slaapkamer. Achter deze behuizing kunt u zich uitleven op het gebied van rekken, planken en dozen.

Indien je ruimtebesparende rekken en schappen creëert zal je voldoende ruimte hebben om deze voor je kleren te benutten. Bovendien, kan de ruimte nog optimaler worden gebruikt wanneer de kasten voorzien zijn van spiegels. Met een spiegel kunnen we onszelf namelijk bekijken en het geeft de ruimte een andere dimensie.

Slaapkamerkasten als hoogtepunt

Wardrobe

Vanzelfsprekend zijn slaapkamerkasten gemaakt om al onze schoenen, jurken, broeken, shirts, sjaals en ondergoed in op te slaan, maar ze hebben natuurlijk naast dit feit ook andere doelen.

Naast het bed is de slaapkamerkast het visuele en esthetische meubelstuk van de slaapkamer en speelt het daardoor eveneens een hoofdrol. Voor en tijdens de aankoop van slaapkamerkasten is het verstandig rekening te houden met de enorme impact van dit meubelstuk, aangezien het vaak om een opvallende grootte kast gaat. Daarbij moet je ook kijken naar de:

  • Hoogte
  • Breedte
  • Kleur
  • Functies

Met deze elementen creëer je de perfecte kledingkast voor in de slaapkamer. De opties voor de deuren zijn groot en hangt dan ook af van uw persoonlijke voorkeur. Of het nu draaideuren, schuifdeuren, zweefdeuren of normale deuren zijn, alles is aan uw smaak aan te passen.

Harmonie in de slaapkamer

Het algemene beeld van de slaapkamer is dat het altijd harmonieus hoort te zijn, zodat je er tot rust kan komen evenals kan ontspannen. Dergelijke harmonie ontstaat wanneer het slaapkamer meubilair, zoals bedden, nachtkastjes, commodes en kledingkasten een mooie en stijlvolle eenheid vormen. Daarbij behoort het dat het naast onderling met elkaar overeen te stemmen voor de grootte van de meubels en de verscheidene kleuren eveneens. Bovendien, kan er met behulp van verschillende matchende stukken evenals woonaccessoires evenzeer voor een mooi uiterlijk worden gezorgd, wat zorg draagt voor nog meer overeenstemming.

De juiste afmetingen
Indien de slaapkamerkast te groot is voor de kamer dan kan het gebeuren dat de kast geen mooi totaalbeeld geeft. Wees daarom voorzichtig met de afmetingen van de kast en de andere meubels. Met de juist matchende slaapkamerkast, kunt u een perfecte set-up voor de slaapkamer creëren waar u zich goed bij zult voelen!

Ontdek Westwing

Waar kun je voor een mooie prijs een prachtige slaapkamerkast vinden? Dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. Bij Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan slaapkamerkasten en andere accessoires. Denk aan dekbedovertrekken, kussens, gordijnen, matrassen en bedden.

Dat niet alleen. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daar wordt iedereen vrolijk van!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw slaapkamerkast is nog maar één klik bij je vandaan!

Waar wacht je nog op? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.