Spaghettipan

Spaghettipan

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSpaghettipan

Ben jij een echte liefhebber van Italië en eet je eigenlijk het liefst elke dag pasta? Dan mag een echte spaghettipan niet ontbreken in jouw keuken! Hiermee kook je de lekkerste spaghetti op een handige manier en kun je elke dag genieten van lange, ongebroken spaghettislierten.

Pasta is gezond, zit vol met koolhydraten en vezels en smaakt ook nog eens heerlijk. Je kunt er zoveel verschillende kanten mee op dat je eigenlijk elke dag pasta kunt eten zonder het zat te worden. Met een echte spaghettipan in huis kun je spaghetti koken en de slierten gewoon lekker lang laten, net alsof je in pittoresk Italië zit te dineren!

Slurpen tot je niet meer verder kunt

Veel Hollanders die spaghetti eten, beginnen gelijk met snijden zodra het bord met de lange pasta voor hun neus wordt gezet. Dat is eigenlijk niet zoals het hoort! Spaghetti is juist leuk omdat het zo lang is en je het lekker op kunt slurpen. Daarom is het ook het favoriete eten van veel kleine kinderen die wel houden van een beetje geklieder.

Een spaghettipan is extra handig, omdat je hierin de ongekookte spaghetti niet hoeft te breken. Het past er helemaal in. De spaghettipan is hoger dan een gewone kookpan, zodat elke sliert er helemaal in kan. Daarnaast heeft de spaghettipan een ingebouwd vergiet waarin je de spaghetti kookt, zodat die gelijk wordt afgegoten als je het vergiet uit de spaghettipan haalt.

De lekkerste recepten met je eigen spaghettipan

Als je houdt van koken en het leuk vindt om nieuwe dingen uit te proberen, kun je met pasta variëren tot je erbij neervalt. Allerlei verschillende soorten sauzen, pasta’s en bijgerechten zijn heerlijk en leuk om te maken. En met een echte spaghettipan erbij wordt het eten van lekkere spaghetti nog leuker. Tips nodig? Hier lees je wat lekkere en simpele ideeën voor heerlijke spaghetti.

  • Green is good! Maak een groene pastasaus met geraspte courgette, prei en groene pesto. Heel gezond door alle verse groenten en het ziet er leuk uit op je bord!
  • Rood is waar je voor gaat. Echte Italiaanse spaghetti all’ arrabbiata met scherpe tomatensaus en verse basilicum.
  • In Italië is pasta eigenlijk een voorgerecht. Omdat het deeg van zichzelf al veel vult, eten ze er bijna geen saus bij. Probeer eens een pasta naturel met alleen wat olijfolie en kruiden.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.