Spiegelfolie

Spiegelfolie

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSpiegelfolie

“Even gluren bij de buren”. Zo denken we stiekem allemaal wel als we voorbij het huis van onze buren lopen. Niet alleen bij onze buren, maar zelfs bij vreemden! Andersom willen we dat vaak niet. Ben jij erg gesteld op jouw privacy? Dan is spiegelfolie op het raam iets voor jou!

Het gebruik van spiegelfolie hoeft niet alleen om jouw privacy te waarborgen. Er zijn veel verschillende toepassingen voor spiegelfolie! Op welke manier ga jij het gebruiken?

Hoe plak je spiegelfolie?

Spiegelfolie is een erg makkelijk toepasbaar voorwerp en is verkrijgbaar in grote rollen. Je hebt te maken met twee zijdes; de spiegelzijde en de plakzijde. Aan de plakzijde zit een beschermlaag. Zodra je deze verwijdert, heb je een stuk folie dat zich vacuüm zuigt aan een (glad) oppervlak.

  • Let bij het beplakken erop dat je van buiten naar binnen werkt! Begin dus met de hoekjes en werk langzaam naar binnen.
  • Houd het spiegelfolie altijd uitgerekt en gebruik een plat voorwerp om de spiegelfolie luchtbel vrij op het oppervlak te plakken. Dit voorkomt naast luchtbellen ook plooien in het folie.
  • Als je dit succesvol hebt toegepast, kun je lekker genieten van jouw strak beplakt voorwerp!

Waarom spiegelfolie?

Spiegelfolie is erg multi-inzetbaar. Je kunt kiezen voor de volledig dichte variant, of de semi-transparante variant. Deze laatst variant zorgt ervoor dat je er maar vanaf één kant doorheen kunt kijken. Erg handig dus als je op je privacy gesteld bent en nieuwsgierige mensen buiten wilt houden! Maar waar kun je spiegelfolie nog meer voor gebruiken?

Aan de wand

Spiegelfolie kun je ook als wanddecoratie gebruiken. Als je een grote kast hebt, kun je hier een lifesize spiegel van maken.

  • Snijd het spiegelfolie uit tot gewenste grootte en beplak de zijkant van jouw raam met het folie.
  • Pas dit ook toe op het plafond van jouw huis om een ruimtelijkere inrichting te creëren, door de reflectie van het lichtinval.

Een goedkoper en minder zwaar alternatief op het kopen van een echte spiegel!

Meubilair

Ook voor het bekleden van je meubilair is spiegelfolie erg geschikt! Creëer een hoogglans effect door jouw ladekast of krukje te beplakken met spiegelfolie. Binnen enkele ogenblikken heb je de heuze Glamour-stijl in huis verkregen en geniet je van mooi, glimmend meubilair!

Je ziet het; spiegelfolie kun je op meerdere manieren implementeren in jouw huis. Wees creatief en bekijk welke mogelijkheden het gebruik van spiegelfolie voor jóu heeft!

Laat je inspireren door Westwing

Op zoek naar meer decoratieve stukken en styling tips & tricks? Kijk dan eens op Westwing, Nederlands eerste, exclusieve Home & Living webshop. Selecteer hier je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw decoratieve accessoires zijn nog maar één klik bij je vandaan. Laat je ook inspireren door de nieuwste interieurtrends en home updates, om van jouw huis een uniek huis te maken.