Spiegelwand

Spiegelwand

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorSpiegelwand

Woon je wat aan de kleine kant? Of ben je juist voorzien van veel plek in je huis? Je wilt hoe dan ook je interieur nóg groter en lichter laten lijken. Creëer die ruimte met een spiegelwand! Een spiegel heeft naast ruimtegevende karakteristieken ook de gave je interieur aanzienlijk te verlichten.

Met een spiegelwand vergroot je die kenmerken ook nog eens op maximale wijze. Daarnaast is een spiegelwand een waar design statement; je moet wel durven! Spiegel je dus niet aan een ander en kies voor wat anders dan gewoonlijk. De vele verassende mogelijkheden van een spiegelwand zijn gewoon oogverblindend!

Spiegelwand locatie

Waar komt een spiegelwand tot zijn recht? Overal! Van een muurgrote passpiegel in je slaapkamer tot een kamerbrede badkamerspiegel; spiegelwanden voegen iets bijzonders toe. Het is echter wel belangrijk een aantal zaken te overwegen voor je de spiegelwand monteert:

  • Welk effect wil je precies creëren met een spiegelwand?
  • Wil je verlengen of verbreden?
  • En wat is je verlichtingsplan?

Het maakt een enorm verschil aan wélke wand je het glas vastzet.

Het licht bij een spiegelwand

Een correct geplaatste lamp belicht een donker hoekje op subtiele wijze. Bedenk hoe je gebruik wilt maken van de spiegelwand. Vanaf welke kant wil je het licht laten vallen? Van bovenaf of de zijkant? Is het erg als er een schaduw valt? Denk daar goed over na!

Ook speelt de aanwezigheid van daglicht een cruciale rol. Direct zonlicht geeft over het algemeen geen gewenst effect. Dat is dus iets om rekening mee te houden..

Creatieve spiegelwanden

En dan het decoratieve effect dat een spiegelwand kan hebben! Je kunt spiegelwanden samenstellen door meerdere, kleine wandspiegels op te hangen. Wees niet bang om verschillende stijlen, formaten of vormen met elkaar te mixen; dat geeft juist een te gek resultaat.

En een spiegelend plafond? Wat een blikvanger boven de eettafel!

Spiegelwand trends

We kennen de spiegelwand voornamelijk van de jaren 70; de bekende feature wall in de huiskamer. Ga voor deze retro look! Voor wiens huis een retro sfeer uitademt is de spiegelwand gewoon een must. Voor wie het nog een extra tikje seventies flair wil geven, is een bronskleurige spiegelwand het hélemaal. Zo wordt jouw vintage interieur echt prachtig weerkaatst.

Een spiegelwand is ook in een moderne huiskamer onmisbaar. Een strak ingericht interieur en simpel vormgegeven meubels worden er door benadrukt en versterkt. Roestvrij staal en glas lijken zo veel meer te sprankelen!

Voor wie een warm Scandinavische of naturel stijl nastreeft, is een wandspiegel ideaal om de ruimte een nog lichtere, zachtere indruk te geven. Helemaal als je werkt met een grote variëteit aan materialen. Leer, canvas, wol, denim; laat ze samen werken in een ton sur ton kleurenpalet. De textuur zal gewoon van het spiegelglas afspringen!!

Wil je je spiegelwand een oriëntaalse look geven? Creëer een mysterieus harem effect door op effectieve wijze voile of organza langs de spiegelwand te draperen. Meerdere spiegels? Bekleed de muur met mooi satijn of Chinese zijde… de spiegels komen zo nog meer tot hun recht.

In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen. Laat je in deze webshop verrassen door het grote aanbod accessoires en meubels en vind hier de oplossing voor jouw spiegelwand.